23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

İlk Yayın: 23 Nisan 2024 – Güncelleme: 23 Nisan 2024 16:17

Mithat ÜNAL(MHA) – Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 104 yıl önce kurduğu ve bayram olarak Dünya Çocuklarına armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Anamur’da da coşku ile kutlandı.  Çavuş Pınarındaki eski Cumhuriyet Meydanından saat 08.30’da kortej yürüyüşü ile başlayan kutlama, saat 09.15’te Yeni Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında Çelenk sunma töreni ile devam etti. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’ın anıta çelenk koyması ile devam eden törene,  Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, daire amirleri gazilerimiz, öğrenciler veliler ve vatandaşlar katıldı. 
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Mustafa Kemal Atatürk’ün önemle vurguladığı gibi, bu milletin hiçbir şeye ihtiyacı olmadığını tek ihtiyacının çok çalışmak olduğunu söyledi. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından kutlama törenleri ise Akdeniz ve Fatih İlkokullarının ortaklaşa düzenlediği kutlama törenleri ile devam etti.  
Burada da tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Okul Müdürü Mesut Gündoğdu,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve geleceğin umudu çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” Dedi. 
Konuşmanın ardından okul bahçesini rengarenk dolduran çocuklar, ellerinde Türk Bayrakları  ve çeşitli figüratif desenlerle birbirinden güzel gösteriler sundular.  Miniklerin dansları ile başlayan gösteriler, Anadolu Ateşi, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, sandalye kapma yarışı ile devam etti. 
Tören, 2023-2024 eğitim öğretim yılı okullar arası sportif etkinlikler, şiir ve resim yarışmalarında  dereceye giren okul öğrencilerine madalya, kupa ve hediyelerin verilmesi ile son buldu. Ödülleri, Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan ve Akdeniz İlkokulu Müdürü Mesut Gündoğdu verdi. 

 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.