Altın haftaya güçlü başlangıç yaptı

İlk Yayın: 14 Mart 2023 – Güncelleme: 14 Mart 2023 13:09

Geçtiğimiz hafta Silicon Valey Bank’in iflas etmesinin ardından piyasalara adeta şok geçirirken, fiyatlar da aşırılaşmaya başladı. SVB’ın iflasının diğer bankalara da sirayet edeceği kaygıları piyasaları tedirgin ederken, yeni bir Lehman Brothers vakası yaşanması kaygıları arttı. Altın ise bu ortamda güçlenerek çıkmayı başarırken, altı haftanın ardından 1900 dolar/onsun üzerine döndü. FED’in mart ayı toplantısında faiz artırım için geri adım atacağı beklentisi oluşmasıyla altın 1915 dolar/ons seviyesine kadar uzanmış oldu. Seans sonu kapanışını ise 1914 dolar/ons seviyesinden yaparak yüzde 2,5 kazançla seansı tamamladı.

Gümüş de bu ortamdan pozitif seyrederek, günlük bazda yüzde 6’nın üzerindeki kazancıyla dikkat çekti. 20,53 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 21,80 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayarak yüzde 6,2 kazancı hanesine yazdı.

Platin dünkü seansta alıcılı seyir neticesinde 1000 dolar/ons seviyesini aşarak şubat ayının başından bu yana kaydettiği en yüksek seviyeyi kaydetmiş oldu. 967 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1000 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 4,2 kazançla seansı tamamladı.

Paladyum seansın en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, 1400 dolar/onsun üzerine yerleşmiş oldu. 1376 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 1468 dolar/ons seviyesinden günlük kapanışı yaparak yüzde 6,7 kazançla seansı tamamlamış oldu.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.