Anamur’da 37 mahalle Kırsal Kesim kapsamına alındı.

Anamur Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla ilçeye bağlı 37 mahalle, kırsal mahalle kapsamına alındı.

İlk Yayın: 2 Şubat 2023 – Güncelleme: 2 Şubat 2023 14:35

Anamur Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla ilçeye bağlı 37 mahalle, kırsal mahalle kapsamına alınarak mahallede yaşayan vatandaşların emlak vergisi, imar harcı ve su parası gibi ödemelerinde büyük avantajlar kazanması sağlandı.

2014 yılında hayata geçirilen büyükşehir yasası nedeniyle köy statüsünden merkez mahalle statüsüne dönüşen mahallelerin yeniden kırsal mahalle olarak tescillenmesi için çalışma başlatan Anamur Belediyesi, şubat ayı meclisinde aldığı kararla Akine, Alataş, Anıtlı, Aşağıkükür, Boğuntu, Çaltıbükü, Çamlıpınaralanı, Çamlıpınar, Çataloluk, Çukurabanoz, Demirören, Emirşah, Evciler, Gercebahşiş, Güleç, Güneybahşiş, Güngören, Karaağa, Karaçukur, Karadere, Karalarbahşiş, Kılıç, Kızılaliler, Korucuk, Lale, Malaklar, Ormancık, Ovabaşı, Sarıağaç, Sarıdana, Sugözü, Uçarı, Yukarıkükür, Çeltikçi, Köprübaşı, Kaşdişlen ve Bozdoğan mahallelerini kırsal mahalle kapsamına aldı.

Konu ile ilgili belediye meclisini bilgilendiren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, yapılan değişiklikle kırsal mahalle kapsamına alınan 37 mahallede ikamet eden vatandaşların belediyeye ait ödemelerde büyük avantajlar elde edeceğini açıkladı. Bölgede ikamet eden vatandaşların emlak vergisinden muaf olacağını belirten Başkan Kılınç: “ Burada yaptığımız değişiklerle 37 mahallemizi kırsal mahalle kapsamına alıyoruz. Bu kapsamda kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız emlak vergisi ve imar harcından muaf olacak. Ayrıca kırsal mahalle olmasına rağmen turistik alanları bulunan mahallelerimizde yapılacak olan ticari yada turistik işletmeler belirli oranda indirimler alacaklar. Bunun yanı sıra yine burada yaşayan vatandaşlarımız su ücretlerinde de %75’e kadar indirim alabilecekler. Yine devletimizin kırsal kalkınma ajansları aracılığı ile verdiği desteklerden daha kolay yararlanabilecekler. Bu değişikliği 37 mahallede ikamet eden vatandaşlarımızı desteklemek amacıyla yapıyoruz” dedi.

Yapılan oylama sonucu ilçeye bağlı 37 mahalle kırsal mahalle olarak tescil edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.