Anamurda Trafik Haftası Etkinliklerinde Sürücülere Uyarıcı Broşürler

İlk Yayın: 10 Mayıs 2024 – Güncelleme: 10 Mayıs 2024 17:41

Mithat ÜNAL/(MHA)- Trafik kazalarının önüne geçmek ve hayati tehlikeleri ortadan kaldırmak adına Trafik ve İlk Yardım Haftası her sene düzenlenen etkinlikler kapsamında Anamur Ortaokulu önünde sürücülere ve yayalara uyarılar yapıldı, broşürler dağıtıldı. Broşür dağıtımı ve etkinliklere, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Emniyet Müdürü Hanifi Umar, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Kadir Dölek katıldı. 
Bir hafta boyunca özellikle okullarda trafikte güvenlik ve ilk yardımın önemine dair eğitimlerin yanı sıra, bu etkinliklerde de sürücülere broşürler dağıtıldı, uyarılarda bulunuldu. 
2024 Trafik ve İlk Yardım Haftası Etkinlikleri kapsamında bu yıl trafik ve ilk yardım haftası tarihleri öne çıkıyor. Bu yılki sloganlarının ‘Hayatla Yarışılmaz’ olduğunu kaydeden Kaymakam Bilal Bozdemir, cadde ve sokaklarda da buna yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bozdemir; “Bugün Anamur İlçemizde, bir trafik etkinliği gerçekleştirdik. Bu yılın sloganı da ‘Hayatla Yarışılmaz’ idi. Bugünkü etkinliğin amacı, sürücülerimizi, vatandaşlarımızı, hız limitlerini aşmamak, hız limitleri içerisinde kalmak amacı ile uyarmaktı, vatandaşlarımızı uyardık, broşürlerimizi dağıttık, güzel bir etkinlik oldu teşekkür ediyorum.” Dedi. 
Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ünal da kazaların genellikle teknik nedenlerle değil, sürücülerin kurallara uymaması nedeni ile olduğunu vurguladı. Ünal; “ Bu günkü etkinlik, sürücüleri bu konuda uyarma ile ilgiliydi, oldukça verimli olduğunu düşünüyorum. İnşasllah sürücülerimiz kurallara uyar ve ülkemizde can ve mal kaybı yaşanmaz dedi. 
Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri.’Trafikte ilk yardım hayat kurtarır’ slogan ile trafikte ilk yardımın önemine vurgu yapılan Trafik ve İlk Yardım haftasında her yıl olduğu gibi bu yılda , mayıs ayının ilk haftasında, Özel borşürler dağıtıldı, . Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan görsellerle hız kurallarına uyma, emniyet kemeri takma gibi durumlarda nelerle karşılaşılacağına dair bilgiler sunuldu. Okullarda trafik konulu etkinliklerin yanı sıra,  trafik haftasına özel panolar süslenir, trafik haftası ile ilgili kompozisyonlara yer verildi. Etkinlik sırasında oradan geçen sürücüler ve yayalarda uygulamadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler, yetkililere teşekkür ettiler. 
 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.