Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

İlk Yayın: 22 Nisan 2024 – Güncelleme: 22 Nisan 2024 15:29

Mithat ÜNAL/(MHA) – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında  makamlar çocuklara devrediliyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesinin ardından geleneksel olarak devam eden makamların çocuklara devredilmesi, özellikle çocuklar için yeni ve önemli bir tecrübe oluyor.

 Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel’in yerini ise bu yıl Anamur Sugözü Mahallesinden gelerek Zehra Marulyalı İlkokulu’unda yatılı olarak kalan  4/A sınıfı öğrencisi Erman Saydam aldı.  
Saydam ve Okul Müdürü İlyas Ülker’i, makam girişinde Garnizon Komutanı ve beraberindeki komutanlar karşıladı. Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel’in komuta makamın kendisine teslim etmesi, Erman Saydam’ı hem duygulandırdı, hem de oldukça heyecanlandırdı. 
Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, günün anısına Saydam’a günün anlam ve önemine binaen bir hediye takdim etti. Halef selef arasındaki bu heyecanlı ve anlamlı devir teslim, Okul Müdürü İlyas Ülker ve beraberindekileri de heyecanlandırdı. Bir süre sonra heyecanını yeni Garnizon Komutanı Erman Saydam, görevi kendine devreden Anamur Garnizon Komutanı Albay Tükel’e teşekkür etti. 
Yeni Komutan Saydam heyecanını yener yenmez, Tükel’den hem garnizon hakkında bilgi aldı, hem de yeni görevi gereği bazı isteklerde bulundu. Ülkemizin geleceğinin çocuklarımızın elinde olduğunu kaydeden Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel,  Garnizon’un ülkemizin barış ve güvenliği için önemli bir askeri kurum olduğuna dikkat çekti. 
Öğrencinin heyecanını anlayışla karşılayan Tükel, kendi tecrübeleri hakkında temsili mevkiidaşı Erman Saydam’a bazı bilgiler verdi. Saydam da bu bilgiler ışığında hem askerimize olan güveninin bir kat daha arttığını, hem de gelecekte askeri meslek edinme konusundaki isteğini bir kat daha arttırdığını söyledi. Garnizondaki devir teslim töreni, hatıra fotoğrafı ile son buldu. 
 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.