Aydıncık Tekeli Arası 10 Km Yol Yine Kapandı

İlk Yayın: 20 Şubat 2024 – Güncelleme: 20 Şubat 2024 13:11

 

MHA – Antalya-Mersin Karayolu’nda, Bozyazı Aydıncık arasındaki bölgede dev kayaların yolu tehdit etmesi sürücüleri endişelendiriyor. Mersin’in Aydıncık ilçesi ile Bozyazı Tekeli Mevkii arasındaki ulaşımı sağlayan 10 kilometrelik yol, yaşanan toprak kaymaları ve heyelanlar nedeniyle yine kapandı. 3 Ocak 2024 günü de aynı yerde yol kapanmıştı. Aydıncık Bozyazı arasındaki yamaçlarda bulunan dev kayalar nedeniyle kilometrelerce trafik kuyruğu oluşuyor ve zaman zaman trafik durma noktasına geliyor. D-400 karayolu üzerinde, Bozyazı Aydıncık İlçeleri arasındaki ikinci tünel çıkışında bulunan yamaçtaki dev kayalar, yağışlar nedeniyle yola düşen küçük kayalarla birlikte trafik akışını aksatıyor. 
Bu durum sürücülerin güvenliği açısından ciddi endişelere neden oluyor. Sürücüler, özellikle yamaçtaki dev kayaların düşme tehlikesi araçlar ve kendi can güvenlikleri için büyük bir risk oluşturduğunu belirtiyorlar. 
 Yer yer kayalar göçmeye devam ediyor.  Bu durum, bölgedeki dağcıların çalışmalarını engelliyor ve ulaşımı zorlaştırıyor.  Son dönemde bölgede yoğun yağışların etkisiyle yaşanan toprak kaymaları, Tekeli arası ulaşımı olumsuz etkiliyor. Dağcılar, yolun tekrar kullanılabilir hale getirilmesi için yoğun çaba harcıyor ancak yer yer devam eden kayaların göçmesi işlerini zorlaştırıyor. Yetkililer, bölgede yaşanan bu durumun süratli bir şekilde çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtiyorlar. Ancak doğal faktörlerin etkisiyle kayaların göçmeye devam etmesi, yolun tam olarak ulaşıma açılmasını geciktiriyor.  Bölge halkı ve yol kullanıcıları, yaşanan bu durum nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ediyorlar. Özellikle iş, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçları için yol kullanmak zorunda olanlar, alternatif güzergahların uzun ve zorlu olması nedeniyle mağdur durumda bulunuyorlar.
 Yetkililer, yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve güvenlik önlemlerinin alındığını vurguluyorlar. Ancak doğal afetlerin etkisi altındaki bölgede, bu tür sorunların zaman zaman tekrarlanabileceği göz önünde bulundurularak, sürekli olarak önlem alınması gerektiği belirtiliyor. 3 Ocak 2024 günü de Aydıncık girişinde kayaların yola düşmesi nedeni ile yol saatlerce kapanmış, trafik kilometrelerce kilitlenmişti. 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.