Babacan: “Yıldızlar takımına oy isteyeceğiz”

İlk Yayın: 7 Mart 2023 – Güncelleme: 7 Mart 2023 15:47

Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı toplantıdan sonra ilk kez konuştu.

“Yıldızlar takımı oluşturduk”

Genel başkanların, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olduğunu hatırlatan Babacan, “Vatandaşlarımızdan oy isterken tek bir kişiye oy istemeyeceğiz. Bir kadroya oy isteyeceğiz. Bir yıldızlar takımına oy isteyeceğiz. Altı genel başkan, iki çok kıymetli ve başarılı belediye başkanı arkadaşımızla yıldızlar takımı oluşturduk. Sayın Kılıçdaroğlu birikimiyle, siyaset ve devlet adamı niteliğiyle cumhurbaşkanı olmaya çok layık bir isim. Ama tek adama oy vermiyorsunuz. Takım olarak yöneteceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İmamoğlu ve Yavaş’la takımı güçlendirdik”

Babacan, şampiyon takım olduklarını ileri sürerek, “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı da hükümet tarafına ileride cumhurbaşkanının takdir edeceği bir tarihte ekleyerek takımı güçlendirdik. Çok güçlü bir kadro oldu. Şampiyon olacak takımız. Ligdeki diğer takıma bakıyoruz, zaten bir tane oyuncu var.” dedi.

“Vatandaşımızın önüne 5 yıllık bir paketle çıkacağız”

Vatandaşların önüne 5 yıllık bir paketle çıkacaklarını söyleyen Babacan, “1 yıldır söylüyorum. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için anayasa değişikliği yaptıktan sonra tekrar seçim istemiyoruz. Seçilen cumhurbaşkanı ve parlamento anayasa değişikliğinden sonra da görev süresini tamamlayacak. Bize verilen destek, 5 yıllık öngörülebilir bir sürecin, komple bir çözümün sürecidir.” diye konuştu.

“Sayın Akşener’in toplantıya katılmasının önemli olduğunu düşündük”

Babacan, cumartesi günü beş imzalı bir şey yayınlamadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Sadece siyasi deklarasyon yaptık. Hala pazartesi günü saat 14:00’e kadar Sayın Akşener’in imzasının gereği olarak gelip toplantıya katılmasının önünün açık olması gerektiğinin, sandalyenin orada durmasının çok önemli olduğunu düşündük. Gerekince imza ama imza zarar verecekse de daha farklı, sadece bir siyasi duruş. Bunların hepsi ince ince, nakış işlermiş gibi işlenmiş bir süreç.”

“Fikir pazar öğleden sonra dolaşmaya başladı”

Akşener’in toplantıya gelmiş olmasından çok büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Babacan, sözlerine şöyle devam etti:

“Gerçekten çok sevindik. Tokalaştık, oturduk, kahve içtik. Masaya geçtik. CHP’de oluşturulan, daha sonra İYİ Parti’ye sunulan, daha sonra İYİ Parti’nin de benimsediği teklifi değerlendirdik. Hem siyasi hem hukuki açıdan iyice irdeledik. Fikir pazar günü öğleden sonra dolaşmaya başlıyor. Hukukçu ekibimizi Saadet Partisi’ne çağırdım. İki defa toplantıdan ayrılıp hukukçu ekibimizle hukuki ve siyasi değerlendirmemizi yaptık. Altında imza varsa gereği yerine gelmeli. İmzayı bırakın söz dahi çok önemlidir, ağzından çıktı mı yerine gelmeli.”

“İYİ Parti’nin açıklamasına tabii üzüldük ama artık bunlar geçmişte”

Babacan, Cuma günü İYİ Parti tarafından yapılan açıklamaya ilişkin, “Biz de tabii üzüldük. ‘Keşke olmasaydı’ dedik ama artık bunların hepsi geçmişte. Siyasetçilerin işi; yarınlara bakmak, ülkenin yarınlarını düşünmek. Özellikle gençleri düşünmek.” dedi.

“Hem Sayın Akşener hem de İYİ Parti için kolay bir süreç olmadı, anlayışla karşılamamız lazım”

Hem Akşener hem de İYİ Parti için kolay bir karar süreci olmadığına dikkati çeken Babacan,  “Bunu anlayışla karşılamamız lazım. Her partinin kendi değerlendirmesi farklı. Kendi içinde farklı fikir akımları oluyor. Bunları çok haklı görmek lazım çünkü demokraside baskı olmaz. Demokraside her şey tartışılır. Parti yönetimleri ve genel başkanları da bunları nihayetinde belli bir çerçevede tutmak için çalışırlar. Liderlik biraz da bunu gerektiren bir şey.” diye konuştu.

“Ölümlerin çoğu ilk 48 saatte müdahale edilemediği için oldu”

Babacan, depremde ölümlerin doğunun ilk 48 saatte müdahale edilmediği için olduğunu iddia ederek,  “İnsanlar donarak öldü. İnsanlar nefessiz kaldığı için öldü. İnsanlar vinçler, iş makineleri kurtarma için geç hareket ettiği için öldü. TSK personeli ve maden işçileri ancak üçüncü, dördüncü gün alanda yoğunlaştıkları için insanlar hayatını kaybetti. Sayın Erdoğan ‘İlk 2 gün biraz aksaklıklar oldu ama’ dedi. Bir dakika, o kadar basitleştiremezsiniz. Niye hazır değildiniz?” ifadelerini kullandı.

Babacan’dan Konut Finansman Kurumu önerisi

Ayrıca 6 Şubat depremlerinin ardından DEVA Partisi’nin hazırladığı çözüm planının tamamlandığını açıklayan Babacan, rapordan örnekler paylaşırken dar ve orta gelirli vatandaşlar için Türkiye’de Konut Finansman Kurumu kurulmasını önerdi.

Babacan, projesini şu sözlerle açıkladı:

“Bakkallarda gıda alışverişi olur. Bir de bunun toptan deposu olur. Eğer bankalar ve konut kredisi veren kuruluşlar bakkalsa, bunun deposu gibi düşünün. Asıl finansmanı toptan sağlayan, basit, kolay ve anlaşılır finansal enstrümanlara dönüştüren, bu finansal enstrümanlar sonucunda toptan kaynak sağlayan, toptan sağladığı kaynağı da perakende şekilde kılcal damarlara dağıtan bir sistem. Ben 26-27 yaşındayken, Amerika’da bu tür kuruluşlara danışmanlık yapan bir şirkette çalıştım. O devasa kuruluşlara danışmanlık yapıyorduk. İşlerini nasıl yapacaklarını anlatıyorduk. Bunlar çok iyi bildiğimiz işler. Bizim için çocuk oyuncağı”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.