Bakan Akar’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

İlk Yayın: 14 Mart 2023 – Güncelleme: 14 Mart 2023 13:07

Bakan Akar, mesajında, “Tıp Camiasının Değerli Mensupları, Tüm sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı”nı en içten duygularla kutluyorum. Tıp ilmi tarih boyunca insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında daima özel öneme sahip olmuştur. Bu çerçevede tıp camiası mensupları da bireylerin ve toplumların sağlığının korunmasından, salgın hastalıklarla mücadeleye ve doğal afetler sonucu ortaya çıkan yaraların sarılmasına kadar insan hayatını ilgilendiren her durumda ulvi bir görev ifa etmektedir.” ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanlarının Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören vatandaşların tedavi ve rehabilitasyonları için her türlü tıbbi müdahaleyi hızlı ve etkin bir şekilde uyguladığını ifade eden Bakan Akar şöyle devam etti:

“Mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yapan sağlık çalışanları hayatımızda her zaman müstesna bir yere sahiptir. Bu büyük felaketin yaralarının sarılması için ülkemizin dört bir yanından bölgeye gelerek üstün bir gayretle çalışan tıp camiası mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Onların fedakârlık ve kahramanlıkları her türlü takdirin üzerindedir. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle kutsal vazifelerini yerine getirirken hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımızı, ebediyete intikal eden sağlık personelimizi ve depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.  Sağlık alanında ülkemize ve insanımıza katkı sağlayan emekli ve çalışan tüm tıp camiasına bir kez daha özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor; sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.