Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

İlk Yayın: 23 Nisan 2024 – Güncelleme: 23 Nisan 2024 00:49

MHA – Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile önce Atatürk’ün kendilerine hediye ettiği çocukların bayramını kutladı, sonrada Başkanlık koltuğunu Anamur Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Çilek Oktan’a devretti.  Başkan Deniz temsili Başkan Çilek Oktan ve Okul Müdürü Yusuf Tuğrul’u makam girişinde ‘Hoşgeldiniz’ diyerek karşıladı. 

 

Koltuğu Başkan Deniz’den devralan Çilek Okan, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığını ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğini hatırlattı. 
Oktan, makamdan tüm ülkenin çocuklarının bayramını kutlayarak sözlerini tamamladı.
Belediye Başkanı Durmuş Denizde  Devir teslimde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğu bir öğrenciye devretmenin yanı sıra bir kızlarımıza devretmenin önemine vurgu yaptı. Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Çilek’in b u koltuğa oturarak aynı zamanda geleceği temsil ettiğini ve Atatürk’ün kadınlara verdiği değeri yansıttığını belirtti. 
Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesiyle bugün kadınların istedikleri makama talip olabildiğini söyleyen Deniz, Çilek’in belediye başkanlığından cumhurbaşkanlığına kadar yükselebileceğini temenni etti. Sözlerini tüm çocukların bayramını kutlayarak tamamlayan Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Selef’i Çilek’e Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etti. 

 

 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.