Bayanlardan Üretim Mesajı: ’Elimizde Kazma, Başımızda Yazma Çalışmaya Devam’

İlk Yayın: 8 Mayıs 2024 – Güncelleme: 8 Mayıs 2024 10:27

Mithat ÜNAL/(MHA)-Mersin’in Gülnar İlçesi Yarmasu Mahallesinde 80 dönümlük araziye armut bahçesi yapan İş adamı Mehmet Şah’ın bahçesinde işçi olarak çalışan bayanlar, ülkemizin kalkınmasının çalışma ve üretimle gerçekleşebileceğini söylüyorlar. 
Ellerinde kazmalarla bir taraftan çukurları kazan diğer yandan da fideleri diken bayanlar, ‘Elimizde kazma, başımızda yazma üretime devam.’ Diyerek kafiyeli kinayeli sözlerle hem kalkınmamız için çalışmaya ihtiyacımızın olduğunu vurguluyorlar, hem de yaklaşmakta olan Anneler gününü kutluyorlar. 
Çalışan bayanlar adına konuşan Ümmü Gülseren Doğantepe, “Biz bayanlar olarak çiftçiyi kalkındırmak için bir çalışmanın peşindeyiz. Tür5kiyemizin kalkınması için yıllarımızı buna vermek istiyoruz. Şu anda bir armut bahçesi yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sonunda elde ettiğimiz bir şeyler olur. 
Türkiye’ye bir katkımız olur.” Diyerek yaklaşan anneler gününü kutladı. Ülkemizin kalkınması için çalışmanın önemine vurgu yapan İş Adamı Mehmet Şah’ta konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Biz bir üretime başladık. Yarmasu köyünde, çiftçilik yapmaktayız. Dediğimiz gibi üretim şarttır. Çiftçilerimizi üretime yönlendirmek gerekir. Burada ciddi bir çalışma yapıyoruz. 
Yaklaşık 80 dönüme armut ekeceğiz. Şu anda çavuşumuzla beraber 30 kişilik çalışanımızla bir fidan ekimi gerçekleştirdik. İnşallah güzel olur ülkemize, ciddi bir gelir sağlayacağını düşünüyoruz, milli sermaye olacağını düşünüyoruz. 
Bu konuda gerekli olan çalışmaları el birliği ile köydeki çalışan bayanlara da, teşekkür ediyorum. Gerçekten bize bir özveride bulundular, çalışmak için ellerinden geleni yaptılar, beraber bir armut tarlasını ortaya çıkardık. 
Mühim olan, üretimi sağlamak, gelir elde etmek ve milli sermayeye katkıda bulunmak.” Dedi. 
Bayanlar bir taraftan ekim yaparken, çalışmaya gelen erkeklerde hem ekime yardım ediyor, hem de dikilen armutlara can suyu veriyorlar.
 

 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.