Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

İlk Yayın: 18 Nisan 2024 – Güncelleme: 18 Nisan 2024 17:18

MHA – Bisikletin Efsanesi Mark Cavendısh, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na rekor kırmak için geliyor. Bisiklet dünyasının yaşayan efsanelerinden biri olan Mark Cavendish, kariyerindeki son rekorları kırmak için 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na katılmaya hazırlanıyor. 
Cavendish, TUR’da Andre Griepel ile paylaştığı en çok etap kazanan bisikletçi rekorunu elde etmek için Türkiye’ye geliyor. Daha önce 2014 ve 2015 yıllarında Yeşil Mayo’yu kazanan Cavendish’in TUR’da 11 etap zaferi bulunuyor.
 Britanyalı pedal, bu sezonki büyük hedefi olarak Tour de France’da yeni bir rekora imza atmaya odaklanıyor. Eğer Tour de France’da bir etap daha kazanırsa, efsane Belçikalı bisikletçi Eddy Merckx’in 34 etap galibiyeti sayısını geçerek, 35 etap galibiyeti ile rekorun yeni sahibi olacak. 
Cavendish’in bu çifte rekora koştuğu sezonda, hastalığından sonra ilk adımı Türkiye’de atması bekleniyor. Netflix’te yayınlanan “Asla Yetmez” belgeselinde Cavendish’in ilham veren hikayesi anlatılıyor. Belgesel, Cavendish’in 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda elde ettiği zaferin, kariyerindeki dönüm noktası olduğunu vurguluyor. 
Cavendish, 1.159 gün sonra ilk etap zaferini kazanarak tekrar zirveye çıkarken, şimdi altıncı kez Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda boy gösterecek. Cavendish’i geri dönüş için motive eden isimlerden biri olan Astana’nın baş antrenörü Vasilis Anastopoulos ile birlikte, Cavendish Türkiye’deki hedeflerine odaklanacak.

 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.