Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümü Anamur da Kutlandı, Şehitlerimiz Dualarla Anıldı

İlk Yayın: 18 Mart 2024 – Güncelleme: 18 Mart 2024 14:29

Mithat Ünal/(MHA) – Anamur’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunumu ve anma töreni düzenlendi.  

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda çelenklerin sunulması ve Belediye Kültür Merkezindeki Çanakkale Zaferi Kutlama ve şehitlerimizi anma programına, Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Meydandaki törenin ardından,  Şehit Piyade Astsubay Çavuş Halil İbrahim Şık’ın mezarı ziyaret edilerek İlçe Müftüsü Mehmet Fidan’ın öncülüğünde, tüm şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
Belediye Kültür Merkezi Şair Abdulkadir Bulut Konferans Salonu’nda Uğur Okullarının düzenlediği  Çanakkale Zaferi programı ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu. saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile gerçekleştirilen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı   Hava Binbaşı Selahattin Onur yaptı. Onur konuşmasında; Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum’’ emri karşısında, süngüleri ile kurşunlara karşılık veren Mehmetçiğin imanı ve  sarsılmaz mücadele azmi karşısında, bozguna uğrayarak Gelibolu yarımadasını terk ettiğini belirten Hava Binbaşı Selahattin Onur;  “109 yıl önce bugün birinci dünya savaşında istiklalimize göz diken itilaf devletleri, Çanakkale Boğazını geçme ve Anadolu’yu işgal etme hevesine kapılmış, teknolojik olarak üstün, yenilmez armada olarak adlandırılan, birleşik düşman donanması, Çanakkale Boğazına saldırmıştır. Ancak, düşman donanmasının, Çanakkale’yi geçebilmek için yaptığı hamleler; harcı iman, inanç ve vatan sevgisi olan Türk Ordusunun mücadele azmi karşısında çaresiz kalmıştır.” Dedi.  Konuşmanın ardından Özel Anamur Uğur Okulları tarafından hazırlanan program başladı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından programın en duygulu anı ise  15 yaşında Çanakkale savaşına giden öğrencilerin boş bıraktığı sınıflarda yapılan yoklama gölge oyunu oldu. Tiyatro gösterimi ve zeybek oyunu ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitler bir kez daha saygıyla anıldı. Bu etkinliklerle Anamur’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü protokol ve öğrencilerin çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 
 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.