Davutoğlu: “Enkaz altında kalanlar son nefesinde sana hakkını helal etti mi?”

İlk Yayın: 27 Şubat 2023 – Güncelleme: 28 Şubat 2023 09:13

“Sayın Erdoğan depremden yirmi bir gün sonra bugün, Adıyamanlılardan helallik istemişsin. Duyunca hüzünle ve hayretle izledim” diyen Davutoğlu, “Biliyorsun helallik kişiseldir, kolektif değildir” diye konuştu.

Afet bölgesinde yaşadıklarını aktaran Davutoğlu, “Ben depremin dördüncü günü, bütün geceyi Adıyaman’da geçirdim, oradaki feryatları dinledim. Gece saat birde torunlarının enkazının başında “Torunumun sesini dün geceye kadar duydum” diyen dedeleri gördüm. Madencileri gördüm bir bebeği çıkarmak için çabalayan ve “Keşke daha önce gelebilseydik!” şeklinde konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Sen de biliyorsun; bu afeti daha iyi göğüsleyebilirdik

“Şimdi çıkmış mazeret üreterek altyapı yetersizlikleri, soğuk iklim diyerek bu gecikmenin bedelini iklime, şartlara bağlıyorsun. Evet büyük bir afet yaşadık ama sen de çok iyi biliyorsun ki bu afeti dahi çok daha iyi şekilde göğüsleyebilirdik

Herkes senin talimatını bekledi

Adıyaman’da o gece bütün vatandaşlarımız “İki gün kimseyi görmedik” diye feryat ettiler. “Askerlerimizi ikinci günün akşamına kadar görmedik” diye feryat ettiler. Neden askerlerimiz alanda değildi, vatandaşımıza güven vermedi? Neden arama kurtarma ekipleri, madenciler daha önce sevk edilmedi biliyor musun? Çünkü hepsi senin talimatını beklediler. Sorumluluk sana ait, senin ekibine ait. AFAD’ı liyakatsiz kadrolarla dolduranlara ait.

Enkaz altında can verenler son nefesinde sana hakkını helal etti mi?

Deprem 04:17’de olmuşsa birkaç saat içinde o kurtarma ekipleri oraya sevk edilmeli, birkaç saat içinde Türk Silahlı Kuvvetleri alanda olmalıydı. Yapamadınız! Şimdi bir hayal et, bir düşün. Başını yastığa koyduğunda düşün. İki gün, üç gün, dört gün canlı bir şekilde enkazın altında, “Benim devletim güçlü ve bana yetişir, beni kurtarır” diye bekleye bekleye son nefesini veren bir vatandaşımız, bir çocuğumuz, bir kadınımız, bir delikanlımız, bir yaşlımız acaba son nefesinde sana hakkını helal etti mi? Sebep ne olursa olsun ister korku ister ihmal silahlı kuvvetlerimiz alanda aynı saatte olmalıydı. Sebep ne olursa olsun hiçbir sebep arama kurtarma ekiplerinin geç kalmasına neden olmalıydı Sayın Erdoğan. Binlerce insan, on binlerce insan Adıyaman’da, Hatay’da, Malatya’da, Kahramanmaraş’ta her yerde son ana kadar devletin şefkat ve kudret elini bekledi. Sen ise Ankara’da bekledin. Bunun helalleşmesi olmaz.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.