Davutoğlu: “Gelecek Partisi değerlerini iktidara taşıyacağız”

İlk Yayın: 16 Mart 2023 – Güncelleme: 16 Mart 2023 16:27

Davutoğlu, sözlerinin başında Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası devletin afet bölgesine yetişmekte geç kaldığına ifade ederek, “Kimse dini değerleri istismar ederek bunu kadere bağlayamaz” dedi.

“Japon için kader olmayan niçin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için kader olsun Allah aşkına” diye soran Davutoğlu, “Bizim kader inancımız güçlüdür ama ‘Dicle kenarında bir kuzu kaybolsa hesap vereceğim’ diye titreyen Hz. Ömer’i örnek aldığını söyleyenler Asi nehrinin kenarında, bütün bir Antakya yıkıldıktan günler sonra oraya gitmişse bir yerde yanlış vardır. Bunlar halktan koptu. Bunlar devlet kurumlarının içini boşalttı. ” diye konuştu.

“Bölgenin en modern konteyner kentini kurduk”

Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin afet günlerinde çok iyi bir sınav verdiğini ve 04:17’de meydana gelen deprem sonrası aynı gün saat 09:00’da Genel Merkez bünyesinde bir afet koordinasyon merkezi kurduklarına işaret ederek “Çok kısa bir süre içinde yüzlerce tırı bölgeye sevk ettik. Mübalağasız deprem bölgesinin en modern, insan onuruna en yakışır konteyner kentini kurduk” ifadelerini kullandı.

“Şanlıurfa’da sürüklenen devletin acziyeti oldu”

Dün Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketine ilişkin olarak da Davutoğlu, “Cumhurbaşkanının dünya lideri ilan edildiği bir yerde devlet sele kapılan vatandaşlarını seyretmek durumunda kaldı” diye konuştu.

Davutoğlu, dün kenti ziyaretinde gördüğü manzarayı aktararak, “Sürüklenenler vatandaşlarımız değil. Sürüklenenler bu iktidarın acziyeti” yorumunu yaptı.

“Sindi zannedilen bir milletin ayağa kalkışıdır Gelecek Partisi”

Partisinin özel bir konuma sahip olduğunu ileri süren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İleride, Türk siyasetini inceleyenler Gelecek Partisi’nin tarihini incelediğinde şunları kayda geçirecek: 2019 yılında herkesin sustuğu bir dönemde 152 yiğit insan hiçbir şeyden yılmadan yola çıktı. Bu kurucular Anadolu’nun her köşesinde her türlü fedakarlığı yapmaya hazır, rant değil gerçek anlamda rıza-i ilahiye peşinde olan il başkanları buldular diyecekler, ilçe başkanları, teşkilat buldular diyecekler. Korktu, sindi zannedilen bir milletin ayağa kalkışının ayak izlerini oluşturdu bu il başkanları diyecekler. Her biriniz hayırla yad edileceksiniz”

“Sadece psikolojin değil başka şeyler de bozulacak”

Davutoğlu, Gelecek Partisi kurulduğu günden bu yana maruz kaldıkları saldırılara ve kendilerine yönelik ambargolara ilişkin “Kolay gelmedik bugünlere” ifadesini kullanarak, “Sinan Ateş’i şehit eden çakallar, Selçuk Özdağ’ı da şehit etmeye kalktı ve sonra salıverildiler. Biz peşini bırakacak değiliz. Hiçbir dosya kapanmadı. Birçok arkadaşımız mahkeme önüne çıktı. Neymiş? Damat beyefendi hazretlerinin psikolojisi bozulmuş. Sadece psikolojisi değil başka şeyler de bozulacak. Onların çarkı bozulacak arkadaşlar.” ifadelerini kullandı.

“Eleştirmeye devam edeceğiz”

Bu tür engelleme ve baskıların kendilerini yıldıramayacağının altını çizen Davutoğlu, Parti Sözcüsü Serkan Özcan’a da Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle dava açıldığını hatırlatarak, “Ne yapacaktı Allah aşkına? Böyle bir Merkez Bankası övülecek değil ya. Kim neyi hak ediyorsa onu görür. Eleştirdik, eleştiriyoruz, eleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Gelecek Partisi değerlerini iktidara taşıyacağız”

Davutoğlu, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın bir yarış içinde olduğunu öne sürerek, iki ittifakın arasındaki farkları şu ifadelerle anlattı:

“Biz bir kadroyu cumhurbaşkanı seçeceğiz ve sizin genel başkanınız bütün bu değerleri savunmak üzere orada cumhurbaşkanı yardımcısı olarak bulunacak ve Gelecek Partisi değerlerini iktidara taşıyacak kadrolarıyla birlikte.  Size gelip şu partiyle bu partiyle niye berabersiniz diye. Biz genel başkanımızın cumhurbaşkanı yardımcısı olması için de onların ortak adayı cumhurbaşkanı yardımcısı olması için de oy veriyoruz. Erdoğan’ın tek adam dönemi bitti.”

“Geri adım atmak yok; savunma değil hesap sorma makamındayız”

Verdikleri mücadelenin bütün sicilinin açık olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Beştepe Perinçekçilerin işgali altında. Erdoğan’a oy vererek Beştepe’ye kimleri oturttuğunuza bakın. Oradan ayrıldık bizim yerimize Bahçeli’yi, Perinçek’i aldı Erdoğan. Size niye oradasınız diyenlere siz hala niye o yolsuzların arasındasınız, niye hala o yolsuzluklara bulananları savunuyorsunuz. Niye Perinçek’in, Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranların yanındasınız. Geri adım atmak yok.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.