Dünyanın En İyi Otomobili Kia EV9, Prestijli Ödülleri Topluyor

İlk Yayın: 29 Mart 2024 – Güncelleme: 29 Mart 2024 12:56

MHA – Yeni Kia EV9, lansmanından itibaren geniş kitlelerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. New York International Autoshow’da düzenlenen Dünya Otomobil Ödülleri’nde “Dünyada Yılın Otomobili” ve “Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili” ödüllerinin sahibi olan Kia EV9, mart ayında toplam dört ödül kazanmış oldu.

Yeni Kia EV9’un Türkiye lansmanı mart ayının başında gerçekleşmiş ve kısa sürede otomobilseverlerin ilgisini çekmişti. New York International Autoshow’da gerçekleşen Dünya Otomobil Ödülleri’nde “Dünyada Yılın Otomobili” ve “Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili” seçilen EV9, bu ödüllerle mart ayındaki başarısını taçlandırmış oldu.

Dünya Otomobil Ödülleri’nde 29 ülkeyi temsil eden 100 seçkin otomotiv gazetecisinden oluşan jüri tarafından değerlendirilen Yeni Kia EV9’un yenilikçi tasarımı, geniş iç mekanı ve ileri teknolojisi dikkat çekti. Bu ödülle birlikte Kia, 2020 yılından bu yana toplam beş ödül kazanmış oldu.

Kia Başkanı ve CEO’su Ho Sung Song, “EV9’un Dünyada Yılın Otomobili ve Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili seçilmesinden büyük onur duyuyoruz. Bu zafer, teknoloji ve tasarım mükemmelliğinin sınırlarını zorlamaya olan bağlılığımızın bir kanıtıdır. Kia EV9’un devam eden başarısıyla birlikte biz de dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar için sürüş deneyimini yeniden tanımlamaya, olağanüstü araçlar sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yeni Kia EV9, sınıfında dikkatleri üzerine çeken “Zıtlıkların Birleşimi” felsefesinden ilham alarak tasarlanmış ve kullanıcıların sürüş deneyimlerini yeniden şekillendiren donanımlarıyla öne çıkıyor. Ayrıca, 2024 yılı Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili seçimlerinde dünyanın en iyi otomobili ve en iyi SUV’u seçilmişti, bu da EV9’un başarısını bir kez daha kanıtlıyor.

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.