Duyanlar İnanamadı Bir Fare Evi Küle Çevirdi

Mersin’in Anamur İlçesi Malaklar Mahallesinde kadir gecesi sabahı İçinde 5 kişinin kaldığı Naci Kibrit’e ait evin ahşap odasında yangın çıktı. Yangını elektrik kablolarını kemiren bir farenin çıkardığı iddia edildi.

İlk Yayın: 6 Nisan 2024 – Güncelleme: 6 Nisan 2024 18:48

 

Mithat ÜNAL-Mersin’in Anamur İlçesi Malaklar Mahallesinde kadir gecesi sabahı İçinde 5 kişinin kaldığı Naci Kibrit’e ait evin ahşap odasından dumanlar yükseldi.
Ev halkının dışarıya olduğu bir sırada meydana gelen olayda, odada kısa sürede alevlerin yükselmesi üzerine büyükşehir Belediyesi ve Anamur İlçe Belediyesi ekiplerine haber verildi.
Ahşap oda, içindeki eşyalarla birlikte kül olurken, diğer odalar ise duman nedeni ile siyaha büründü. İtfaiye ve vatandaşların müdahalesi ile yangın tamamen söndürülürken, Naci Kibrit(54) ve eşi Fatma Kibrit (51) söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenerek Anamur Devlet Hastanesine kaldırıldılar.
Olayın ardından Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinasyon Başkanı Erdal Karan yanan eve gelerek incelemelerde bulundular.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Koordinasyon Başkanı Erdal Karan’ı arayarak bilgi aldığı ve gereken yardımın yapılacağı sözü verdiği öğrenildi.
Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz de mağdur aileyi ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerinde bulundu, hem de her yönden destek olacakları sözünü verdiği öğrenildi.
Alınan bilgilere göre, yangının çıktığı odanın üzerinin ağaçlardan(mertek)yapılması nedeni ile yapılan plastik tavan kaplama üzerinde gezen farelerin, elektrik şebekesinin kablolarını kemirerek şase yaptırdığı, çıkan kıvılcımların tutuşturduğu plastik tavanın odadaki yatakları üzerine damladığı ve yangının da bundan çıktığının tahmin edildiği kaydedildi. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma sürüyor.

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.