Hasan Yıldırım: İhracatta yeni pazarlar arıyoruz

İlk Yayın: 6 Nisan 2023 – Güncelleme: 6 Nisan 2023 13:05

Yılbor Plastik Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, ihracatta yaşanan artışların Türk ekonomisi adına sevindirici olduğunu kaydetti.

Depremin üretim ve tedarikte oluşturduğu olumsuzluklara rağmen mart ayında ihracatın yüzde 4,4 artışla 23,6 milyar dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamının elde edilmesinin Türk ekonomisi adına pozitif bir gelişme olduğunu söyleyen Yılbor Plastik Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, ‘İhracat rakamları yatırımcıya büyük moral oluyor. Yeni yatırımların gerçekleşmesi için sanayiciye güç veriyor’ dedi.

‘HEDEFİMİZ 50 ÜLKEYE İHRACAT’
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 2008 yılında üretime başladıklarının altını çizen Yıldırım, ‘Toplam 150 çalışanımızla, 65 bin m2’lik alanda üretim yapıyoruz. Yılbor olarak inşaat sektöründe üst yapı grubunda PVC Atık Su Boru & Ek Parçaları, PPRC ve Kompozit Boru & Ek Parçaları üretimi, alt yapı grubunda ise PE100 ve PVC Temiz Su Borusu imalatı gerçekleştirmekteyiz. Nijerya, Katar, Lübnan, Irak, Suriye, Gürcistan, Libya, Türkmenistan, Maldivler, Azerbaycan, Özbekistan, Tacikistan, Fransa, Fas, Sierra Leone, Gana, Etopya, Somali, Yemen, Cezayir, Ermenistan, Nahcivan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Moldova, Chad, Kıbrıs ve Belçika’ya ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracat yaptığımız ülke sayısını 50’ye çıkarmak ve ülke ekonomimize daha fazla katkı sağlayabilmek adına yeni pazar arayışlarımız devam ediyor. Bu anlamda ihracat rakamlarımıza büyük önem veriyoruz’ dedi.

‘TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ’
‘Ar-Ge ekibimiz çok ciddi bir çalışma içerisinde. Yenilikçi teknolojiyi yakından takip ediyoruz’ diyerek sözlerini sürdüren Hasan Yıldırım, ‘Biz ihracatçı bir firmayız. Yurtiçindeki çalışmalarımızın yanı sıra ihracat ile ülke ekonomimize katkı sunmak istiyoruz. Şu anda 29 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu sayının daha yukarılara taşınması için de teknolojiyi yakından takip ederek, yenilikçi teknolojiler ile üretim yapmamız çok önemli. Özellikle yeni yapacağımız yatırımlarda yenilikçi teknolojilere yer vermek istiyoruz. Bu anlamda da hem üretim sırasında, hem de yatırım sırasında Ar-Ge ekibimizin çalışmaları bizim için önem taşıyor’ dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.