İmamoğlu: “Çocukların mutlu olduğu ülkeler de mutlu olur”

İlk Yayın: 29 Ocak 2023 – Güncelleme: 29 Ocak 2023 17:44

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarıyıl tatili boyunca Karne Şenliği düzenliyor. Esenler Prof. R. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak, onların mutluluğunu paylaştı. Çocuklar ile ebeveynleri çeşitli oyunlar, müzik ve dans gösterileri, atölyeler ve tiyatro oyunlarıyla keyifli vakit geçirdi.

“Tüm dünya çocukları mutlu olsun istiyoruz”

İmamoğlu, çocukların çok mutlu olmasını istediğini belirterek, “Çocuklar geleceğimiz, eğlenecekler, çalışacaklar. Güzel günlerde onlarla buluşacağız inşallah. Çocukların mutlu olduğu şehirler mutlu şehirlerdir. Çocukların mutlu olduğu ülkeler de mutlu ülkelerdir. Bu etkinliğe katılarak ben de onların mutluluğunu yaşamak, hissetmek istedim. Bütün dünya çocukları mutlu olsun istiyoruz.” diye konuştu.

İBB’nin farklı ilçelerdeki 13 kültür merkezinde, 67 etkinliği çocuklara ücretsiz olarak ulaştırdığı şenlik, sömestr tatili boyunca devam edecek. Tüm İstanbulluların, özellikle miniklerin davetli olduğu şenliklerde; müzik, dans, tiyatro ve atölyeleri yer alıyor.

Çocuklar için hazırlanan “Karne Şenliği” kapsamında, “Sihirli Çiçek”, Kedilerin Kaybolma Mevsimi”, Küçük Deniz Kızı”, Ağustos Böceği ile Karınca”, “Canım Kardeşim Benim Uzaylılar Mı Geldi?”, “Karagöz Ağaç Bekçisi” gibi tiyatro oyunları oynanacak. Aynı zamanda İBB Orkestraları “Film Müzikleri” ve “Neşeli Günler” konserleri veriliyor.

Tüm bunların yanı sıra atölye çalışmalarıyla; ‘Süper kahramanlar nasıl çizilir? atölyeleriyle becerilerine beceri katılıyor. Çakmaktaşlar ve taş devri makinaları, resim, kolaj, stop motion, yaratıcı drama, yaratıcı dans, kar küresi yapımı, yapay zeka ile fotoğraf geliştirme gibi çocukların hayal dünyasını zenginleştirmeye katkı sağlayacak etkinlikler sunuluyor.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.