İş ve Ekonomi Dünyasının 2024 Odak Noktası Uludağ Ekonomi Zirvesi

İlk Yayın: 29 Mart 2024 – Güncelleme: 29 Mart 2024 14:58

MHA – Türkiye ekonomisinin önemli bir etkinliği olan Uludağ Ekonomi Zirvesi (UEZ), bu yıl 25-28 Nisan tarihleri arasında Sapanca NG Enjoy Otel’de düzenlenecek. Zirvenin teması “Sorumlu ve Duyarlı Liderlik: Teknoloji ve Yapay Zeka Çağında Gezegen ve İnsanlıkla Uyumlu Bir Sisteme Öncülük Etmek” olarak belirlendi.

Açılış konuşmasını T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yapacağı zirvede, Türkiye ve dünya çapında tanınmış siyasetçiler, iş dünyası liderleri ve akademisyenler bir araya gelerek iş dünyasında büyüme, sürdürülebilirlik, teknolojik dönüşüm, eğitim yatırımları gibi konuları ele alacaklar.

UEZ 2024’ün ana sponsorluğunu üstlenen Uber’ın Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölgesi Mobilite Başkanı Anabel Diaz Calderon, zirvenin ilk gününde bir konuşma yapacak. Ayrıca, İsveç Eski Başbakanı Fredrik Reinfeldt ve Yunanistan Eski Maliye Bakanı ve ekonomist Yanis Varoufakis gibi önemli isimler de zirvede yer alacaklar.

Zirve boyunca gerçekleştirilecek 14 panelde “Dijital Dönüşüme Öncülük Etmek”, “Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları”, “Sorumlu ve Duyarlı Liderlik”, “21’inci Yüzyıl İçin Sürdürülebilir İş Modelleri ve Stratejiler” gibi konular ele alınacak. Ayrıca, 13’üncüsü düzenlenen Stars Of Region Start up Yarışması’nın ödül töreni de zirve kapsamında gerçekleştirilecek.

UEZ 2024’e katılacak önemli isimler arasında SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Bilkent Üniversitesi, İktisat Bölümü Merkez Bankacılığı ve Finansal Piyasalar Profesörü Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy gibi isimler yer alıyor.

Zirvenin oturum sponsorları arasında ise BSH, HSBC, İstanbul Portföy, P&G gibi önemli kuruluşlar bulunuyor. Detaylı bilgilere uludagekonomizirvesi.org web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabileceği belirtildi.

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.