Jandarma’dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl’lik Dolandırıcılık Engellendi

İlk Yayın: 18 Nisan 2024 – Güncelleme: 19 Nisan 2024 14:09

 

MHA – Mersin İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), vatandaşları dolandıran (2) şahsı suçüstü yakaladı. JASAT ekipleri, telefonda kendini güvenlik güçleri olarak tanıtan ve bu yolla vatandaşları dolandırarak haksız kazanç elde eden (2) şahsı tespit etti. 
Takibe alınan şüpheliler, bir vatandaşı dolandırmaya çalışırken operasyon düzenlendi. Operasyonda, dolandırıcılık şüphelisi şahıslar bir vatandaştan 132 bin TL nakit para, (4) adet çeyrek altın ve (1) adet gram altını alırken suçüstü yakalandılar. 
Ayrıca, şüphelilerin aynı vatandaştan havale yoluyla 260 bin TL daha para aldığı tespit edildi. Dolandırıcılık mağduru şahsa 132 bin TL nakit para, (4) adet çeyrek altın ve (1) adet gram altını teslim edilirken, banka yoluyla gönderdiği 260 bin TL paranın iadesi için gerekli işlemler başlatıldı.  Jandarmadaki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden (1)’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, (1) şüpheli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  
Dolandırıcılık suçuna karşı Jandarma’nın gerçekleştirdiği bu başarılı operasyon, vatandaşların haksız kazanç elde etmeye çalışan dolandırıcılara karşı duyarlı olmaları gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.