Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

İlk Yayın: 15 Nisan 2024 – Güncelleme: 15 Nisan 2024 18:44

MHA – Anadolu Hayat Emeklilik’in “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmasının 2024 yılı kazananları belli oldu. Anadolu Hayat Emeklilik tarafından her sene düzenlenen ve Türkiye’nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olan “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”de 2024 yılının kazananları açıklandı. Bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen yarışmada, bin 470 kadın fotoğrafçı arasından “Sarıkamış Anısına” eseriyle Gülseren Boz birinci oldu.
 Yarışmada ikincilik ödülünü “Dokumacı” eseriyle Nilgün Hocaoğlu, üçüncülük ödülünü ise “Labirent” adlı eseriyle Zeliha Begöz kazandı. Mansiyon ödüllerini ise “Kaos” fotoğrafıyla Elif Canarslan, “Beş Can” fotoğrafıyla Gülçimen Okumuş ve “Odundan Kömüre” fotoğrafıyla Saadet Banu Nazikcan aldı.
 Birinciye 15 bin TL, ikinciye 12 bin 500 TL, üçüncüye 10 bin TL para ödülü verilirken, mansiyon ödülüne layık görülen eserler ise 4 bin TL ile ödüllendirildi. Ayrıca sergilenmeye hak kazanan 38 eser sahibine bin TL’lik para ödülü verildi.
 Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında 18 yıldır düzenlenen yarışmaya bugüne kadar 28 bini aşkın kadın fotoğrafçı 107 bini aşkın fotoğrafıyla katıldı. Her geçen yıl daha fazla ilgi gören yarışma, kadınların sosyo-kültürel ve toplumsal gelişimine katkı sunması bakımından örnek bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkıyor.
 Yarışmanın seçici kurulunda ise Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Akalın ve Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Öcal yer aldı.
Yarışmanın kazanan fotoğraflarını ve sergilenmeye değer bulunanları görmek için, Anadolu Hayat Emeklilik veya TFSF’nin web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.
 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.