Kapsül Teknoloji Platformu 8 ülkeden 50 gence girişimcilik eğitimi verdi

İlk Yayın: 20 Mart 2023 – Güncelleme: 20 Mart 2023 14:45

Türkiye Ulusal Ajansı’ndan hibe alarak “Girişimcilik Ekosisteminde Gençlik Projesi”ni hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, coğrafi ve kültürel dezavantajları olan 8 ülkeden 50 genci Konya’da misafir etti.

Dokuz gün süren program boyunca Türkiye’yle birlikte projenin ortak ülkeleri; İtalya, İspanya, Litvanya, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan ve Hollanda’dan gelen gençlerin; atölye çalışmaları, simülasyonlar, beyin fırtınaları, drama faaliyetleri, takım çalışmaları ve çeşitli etkinliklerle girişimcilik konusunda bilgi ve deneyimleri artırıldı. Proje kapsamında teknik gezilere katılan uluslararası gençler; Innopark, Konya Ticaret Odası, Konya Bilim Merkezi gibi sanayi, ticaret ve bilim yuvalarını da ziyaret ederek bu kuruluşların işleyişlerini yakından görme fırsatı buldular.

Projeyle; uluslararası gençlerin girişimcilik konusunda temel bilgilerinin artırılması, işsiz gençleri girişimciliğe yönlendirilmesi ve teşvik edilmesi ayrıca girişimcilik kültürünün oluşturulması hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.