Mercedes Benz, 2023’te Çin pazarına yatırımını artıracak

İlk Yayın: 10 Şubat 2023 – Güncelleme: 10 Şubat 2023 11:53

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Çinli ortaklarıyla birlikte Çin’e daha fazla yatırım yapacak. Mercedes-Benz Yönetim Kurulu Üyesi Hubertus Troska, “Çinli müşterilerin artan lüks mobilite ihtiyaçlarını karşılamak için Ar-Ge ve endüstri zinciri düzenimizi genişleteceğiz ve elektrifikasyon, dijitalleşme ve karbon nötrlüğe yönelik yenilikçi dönüşümümüzü hızlandıracağız.” dedi.

Çin’in şirketin en büyük tek pazarı ve en büyük üretim tesisi olduğuna dikkat çeken Troska, aynı zamanda bir teknolojik yenilik merkezi ve şirketin uzun vadeli küresel stratejisinde çok önemli bir rol oynayan endüstri zinciri gelişiminin odak noktası olduğunu söyledi.

Troska, 2022’de zorluklara ve belirsizliklere rağmen, şirketin Çin’deki işinin, ülkenin ekonomisinin dayanıklılığı ve Çinli ortakları ile müşterilerinin desteği sayesinde kilit segmentlerde yüksek kaliteli ve istikrarlı bir gelişme kaydettiğini söyledi.

Şirket, yerel olarak üretilen dört milyonuncu Mercedes-Benz otomobilinin Beijing Benz Automotive üretim hattından inmesine tanık oldu. Shanghai’deki merkez, bağlanabilirlik gibi dijital alanlara odaklanarak geçen yıl kuruldu. Çin’in gelişen yeni enerjili araç (NEV) pazarı sayesinde Mercedes-Benz, 2022’de NEV teslimatlarını yıllık yüzde 143 artırdı.

Troska, “İnovasyonun gelişmeyi yönlendirmesi ve karşılıklı faydalar için dışa açılmaya devam etmesiyle Çin ekonomisinin yüksek kaliteli kalkınmaya doğru ilerlemeye devam ettiğini fark ettik. İnovasyon odaklı bir otomotiv şirketi olarak, tüm bu gelişme trendleri bizi cesaretlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Mercedes-Benz’in karbon nötr hedefinin Çin’in iklim emelleriyle örtüştüğünü ve şirketin ülkenin yeşil kalkınmasına katkıda bulunmaya kendini adadığını söyleyen Troska, “2039 yılına kadar karbon nötr yeni bir otomobil filosu elde etmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.