Mersin Barosu’ndan Yaşam Hak Projesine Destek

İlk Yayın: 29 Eylül 2023 – Güncelleme: 29 Eylül 2023 09:42

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın Türkiye genelinde kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı hayata geçirmiş olduğu ve Mersin Barosu’nun da imzalayarak destek vermeye devam ettiği ‘YAŞAM HAK Projesi’ kapsamında, başvuruda bulunan mağdur kadın ve çocuklar için işbirliği içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında toplantı yapıldı.

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç ve il yönetimi, CHP Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Coşkun ve CHP Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçe kadın kolları temsilcileri, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay ve merkez üyesi avukatlarını ziyaret etti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ile Mersin Barosu arasında imzalanan Yaşam Hak Projesi İşbirliği Protokolü kapsamında yapılan toplantıda; destek için başvuruda bulunan mağdur kadın ve çocuklar için yapılacak çalışmalar değerlendirilerek, Mersin Barosu’nun şiddet mağdurlarına verdiği hukuki danışmanlık ve destek hizmetleri, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin çalışmaları, takip edilen davalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kadına ve çocuğa şiddetin önüne geçmek için yapılacak yeni çalışmaların yol haritasının belirlendiği toplantıda, CHP Kadın Kolları ile baroların ve avukatların işbirliğiyle, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadeleden başarılı sonuç alınacağı ifade edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.