Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne Ait Arsa, Adliye Ek Bina Yapımı İçin Ücretsiz Tahsis Edildi

İlk Yayın: 4 Ekim 2023 – Güncelleme: 4 Ekim 2023 13:47

 

Mersin Adliyesi otoparkı olarak kullanılan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait 12.000 m2’ lik arsanın, adliye ek hizmet binası yapımı için Adalet Bakanlığı’na ücretsiz tahsis edilmesi kararı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti.

Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret eden Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, “Tahsis kararı ile kentimize ve meslektaşlarımıza ekonomik anlamda büyük bir katkı sağladınız” dedi.

ÖZDEMİR; “TAHSİS KARARI İLE KENTİMİZE VE AVUKATLARA EKONOMİK KATKI SAĞLADINIZ”

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir ve yönetimi, Mersin Adalet Sarayı yanında bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsanın, adliye ek bina yapımı için Adalet Bakanlığı’ na ücretsiz olarak tahsis edilmesine ilişkin alınan Meclis kararı sebebiyle Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek teşekkür etti.

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir konuşmasında, Baro yönetimine geldiklerinde mevcut adliyenin kullanım açısından yetersiz kaldığını ve yeni bir adliye sorununun baş gösterdiğini tespit ettiklerini belirterek, “Sizinle yapmış olduğumuz görüşmelerde, Mersin Adliyesi yanındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan arsanın, adliye ek hizmet binası inşası için Adalet Bakanlığı’ na ücretsiz tahsisi konusunda ilk andan itibaren Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortaklaşa bir süreç yürüterek çok büyük destek verdiniz. Tahsis kararı ile adliye binasının ve meslektaşlarımızın bürolarının işlevsiz kalmasını engellediğiniz gibi, kentimize ve meslektaşlarımıza ekonomik anlamda büyük bir katkı sağladınız. Baromuza göstermiş olduğunuz yakınlıktan ve sorunlarımızın çözümüne göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SEÇER; “YARGILAMA FAALİYETLERİ DAHA İYİ KOŞULLARDA GERÇEKLEŞECEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise konuşmasında, “Mevcut Mersin Adliyesi yeni bir bina sayılır. Ancak hacmine, kapasitesine baktığınız zaman, Mersin’in ihtiyaç duyduğu adliye binası kapasitesinin altında. Sizin ve Sayın Başsavcının bu konudaki bilgilendirme ve işbirliği talebi neticesinde, adliye binasının yanındaki arsamızın adliye yapımı için Adalet Bakanlığı’ na ücretsiz olarak tahsisine karar verdik. Bir başka yere yeni bir bina yapılarak, bir sürü para harcayarak, yeni bir masraf çıkartarak böyle bir yatırıma gerek duymayalım diye bu çalışmayı yaptık. İyi de olduğunu düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin de yaptığı katkıyla, aldığı kararla bunu gerçekleştirmiş durumdayız. Şehrimize ve adalet teşkilatımıza hayırlı olsun.

Bundan sonraki süreçte süratle oraya inşaatın yapılması aşaması var. Yargılama faaliyetlerinin daha iyi fiziki koşullarda gerçekleşmesi hem hukuk camiasının, hem de vatandaşın yararına bir çalışma olacaktır” ifadesini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.