Mersin Büyükşehir Yaklaşık 4,5 Milyon Kutu Süt Dağıttı

İlk Yayın: 1 Haziran 2023 – Güncelleme: 1 Haziran 2023 11:57

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede sürdürdüğü ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ ve ‘Hamile Bakım Sütü’ projeleriyle, anne karnındaki ve okul çağındaki çocuklara, 2019 yılından bugüne kadar 4 milyon 459 bin 383 kutu sütü ücretsiz ulaştırdı. Mersin’de çocukların nitelikli besinlere ulaşması, güçlü dişlere ve kemiklere sahip olması, hastalıklardan uzak bir yaşam sürmesi için projeler üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in en büyük zenginliği olan çocukların ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede sürdürdüğü ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ ve ‘Hamile Bakım Sütü’ projeleriyle, anne karnındaki ve okul çağındaki çocuklara, 2019 yılından bugüne kadar 4 milyon 459 bin 383 kutu sütü ücretsiz ulaştırdı. Çocukların gelişim sürecindeki en önemli besin maddelerinden olan süt ihtiyacının karşılanması amacıyla, kent genelinde özellikle dezavantajlı bölgelerde dağıtımı yapılan sütler sayesinde hem üreticilere destek sağlanıyor, hem ailelerin bütçelerine katkı sunuluyor, hem de miniklerin yüzü gülüyor.

Sağlıklı nesiller için süt için

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelmesiyle 2019 yılında tüm kent genelinde başlatılan ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ ve ‘Hamile Bakım Sütü’ projeleri kapsamında, bugüne kadar toplam 4 milyon 459 bin 383 kutu süt ücretsiz olarak dağıtıldı.

Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından üreticiden direkt alınan ve Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde dağıtımı yapılan sütler, Büyükşehir Belediyesi’nin kimyasal ve biyolojik analizleri ile test ediliyor. 2019 yılında başlatılan ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’in projesi ile özellikle dezavantajlı bölgelerde yer alan okullarda okuyan öğrencilere haftada 2 gün dağıtılan sütler, pandemi döneminde okulların kapalı olması sebebiyle ev ev dolaşılarak minik öğrencilere ulaştırıldı.

Yeni doğacak çocuklar, hayata daha sağlıklı bir şekilde ‘Merhaba’ diyecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, okul çağındaki çocuklara düzenli olarak süt desteği verirken, hamile kadınlar için de 2021 yılının Ağustos ayında “Hamile Bakım Sütü” projesini hayata geçirdi. Söz konusu proje ile yeni doğacak çocukların hayata daha sağlıklı bir şekilde ‘Merhaba’ demelerini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, anne adaylarına hamilelikleri boyunca çocuk ve annenin kalsiyum ihtiyacı için 45 günlük periyotlar halinde 1’er litrelik paketlerden oluşan 12 litre süt paketi teslim ediyor.

Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan anne adaylarının ve çocuklarının sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesinden yararlanmak isteyen kadınlar, hamile olduklarını belgeleyen bir raporla Teksin uygulamasından başvurularını gerçekleştirebiliyor ve bu destekten hemen faydalanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.