Mersin Deva’da toplu istifa

İlk Yayın: 17 Nisan 2023 – Güncelleme: 17 Nisan 2023 22:57

Mersin Deva İl Başkan yardımcısı İsmail Özdemir,Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Mustafa Diken ve beraberindeki 4 kişi , ‘gerçekleri iyi niyet duygularımızla değiştiremeyiz’ diyerek  partilerinden istifa etti.

Diken twitter hesabından yaptığı açıklama ile istifa kararını şöyle dile getirdi, “Ülkem ve milletim adına güzel işler başaracağına inanarak göreve başladığım Deva Partisi’nde görev yaptığım süre boyunca fark ettiğim lokal ve genel problemlere rağmen bugüne kadar ısrarla düzelir umuduyla çalışmaya devam ettim. Lakin gerçekleri iyi niyet duygularımızla değiştiremeyiz. Ortaya konulan ilke ve prensiplerden uzak bir anlayışla yol yüründüğüne, yenilikçi geleceğe hazırlık yapan bir parti olmak yerine ülkenin geleceği için değil de koltuk uğruna savaş veren partilerle aynı konuma geldiğine üzülerek şahit oldum .maalesef ben ve benim gibi düşünen insanlarda Deva Partisinde görev yapma ve mensubiyet duygusu ortadan kalkmıştır. Alınmayan, satılmayan, eğilip bükülmeyen insanları istemeyen, istişareden ve hür fikirlerden korkan, hizipçilik kuyusundan çıkmak istemeyen, liyakattan uzak bir yapıyla hükmetmeye çalışan bir anlayışla uyum sağlayamadığım için deva partisi İlçe Başkanlığı görevinden ve Deva Partisi’nden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.”

İl Başkan yardımcısı Özdemir ise yaptığı yazılı açıklamada;”Bundan 3 yıl önce Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisine liyakat anlayışı ile inanarak yola çıktığım ve iki yıldır her anlamda emek verdiğim partimde bugün dayatma siyaseti ile atanarak İl Başkanı yapılan Sedat Topuoğlu ve bazı arkadaşlarının partide görev alan, emek sarfeden “Kürt kökenli Mersinliler” hakkında alenen yürüttüğü ırkçılık ve faşizm kokan siyaseti bizlere istifadan başka bir yol bırakmamıştır. Sanılmasın ki istifa edip vazgeçeceğiz.

Bu faşist zihniyet ile mücadelemiz faklı kulvarlarda ve hukuka saygılı olarak devam edecektir. Mücadelemiz bu ırkçı anlayışın partimizden sökülüp atılana kadar devam edecektir. Parti büyüklerimiz kusura bakmasınlar belki seçim sürecindeyiz belki zamanlama için eleştirileceğiz, ancak niyetimiz bu lanet hastalığın filizlenmeden kökünün kazanmasından başka birşey değildir.”

Bugün itibariyle DEVA Partisi İl Başkan Yardımcılığı ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyuran Demir, “Bu süreçte birlikte yol arkadaşlığı yaptığım 200 değerli üye arkadaşım da istifa etmiştir. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur” dedi.

Öte yandan DEVA Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Diken ile birlikte Hacı Osman Özatar, Süleyman Algün, Süreyya Kocadağ, Ayşe Yerden’de topluca istifa etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.