Mersin’de Faili meçhul cinayet aydınlandı

İlk Yayın: 28 Eylül 2023 – Güncelleme: 28 Eylül 2023 16:18

2019 yılından günümüze kadar kayıp olarak aranan O.O.G isimli şahsın bir yıl süren teknik ve fiziki takibi sonucu yakalandı.

Alınan bilgide  Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde Asayiş şube müdürlüğü Cinayet Büro amirliğince geçmişe yönelik Faili Meçhul cinayetlerin aydınlatılması amacıyla yapılan kapsamlı çalışmalarda; 2019 yılından günümüze kadar kayıp olarak aranan O.O.G isimli şahsın hayatta olduğuna dair herhangi bir yaşam belirtisi olmaması üzerine şahsın öldürülmüş olabileceği değerlendirilerek Cinayet Büro Amirliğince özel ekip kurulmuş, yapılan çok yönlü çalışmalar sonucunda O.O.G isimli şahsı aile bireylerinin öldürdüğü değerlendirilmiş, şüpheli şahıslar bir yıl boyunca teknik ve fiziki takibe alınarak 26.09.2023 günü şahısların yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda şüpheli (A.G), (L.G.), (S.D.), (H.D.) ve (M.A.) isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Mersin Emniyeti geçmişteki faili meçhulleri aydınlatmaya devam etmektedir.

Kayıp şahsın kuzeni olan S.D. isimli şahsın alınan ifadesinde şahıs suçu itiraf ederek kayıp O.O.G.’yi Akdeniz/Puğkaracadağ köyü ormanlık alanda av tüfeği ile öldürdüğünü, öldürdükten sonra ise aynı yere gömdüğünü beyan etmiştir. Olayın meydana geldiği yer ve çevresinde yapılan detaylı çalışmalarda S.D isimli şahıs cesedin yerini göstermiş, yapılan kazı sonucunda ceset gömüldüğü yerden çıkarılmıştır. S.D isimli şüpheli şahsa olayın sebebi sorulduğunda öldürdüğü şahsın kız kardeşi olan ve dosya kapsamında gözaltına alınan L.G isimli şahsın kendisini arayarak abisinin kendisini ve annesini darp ederek fuhuşa zorladığını, bu sebeple öldürülmesi gerektiğini söylediğini, bu görüşme gerçekleştikten bir gün sonra da O.G.G isimli şahsı öldürdüğünü beyan etmiştir.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.