Mersin’de o alanda Modern bir Gençlik ve Spor Merkezi İnşa Ediliyor

İlk Yayın: 5 Haziran 2023 – Güncelleme: 5 Haziran 2023 14:31

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Özgürlük Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin metrekarelik alanı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis ettiklerini ifade ederek; içinde 3 adet spor salonu, çok amaçlı salonlar, kafeteryalar, kapalı otopark ve sığınağın yer alacağı “Gençlik ve Spor Merkezinin” temelini attıklarını belirtti.
Akdeniz Belediye Meclisi toplantısında, Özgürlük Mahallesi Gençlik ve Spor Merkezi Projesi’ni tanıtıcı kısa filmin ardından Meclis üyeleri ve kamuoyunu bilgilendiren Başkan Gültak; “Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis ettiğimiz Tırmıl Tepe Höyüğü güneyindeki 4 bin 838 metrekare kapalı alan üzerine, gençlik ve spor merkezi inşa edilecek.
Yaklaşık 29 milyon TL’ye mal olacak tesisimizde 3 adet spor salonu, çok amaçlı salonlar, kafeteryalar, kapalı otopark ve sığınak yer alacak. Merkezimiz, sadece spor değil, aynı zamanda kültürel ve sanatsal ve benzeri faaliyetler de yapılabilecek güzel bir merkez haline gelecek” dedi.
“Geçmişte hayvan pazarı ve çöp dökme alanı olarak kullanılıyordu”
Yakın geçmişte canlı hayvan pazarının kurulduğu, yer yer tonlarca çöp ve atığın biriktiği bu alana, yeni, modern bir gençlik ve spor merkezi kazandırıyor olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Projenin hızla, 31 Ekim 2023 tarihi itibariyle tamamlanması hedefleniyor. Böylelikle gençlerimiz ve dileyen her yaştan vatandaşımız, önümüzdeki sonbahardan itibaren; imkânlarını seferber eden hükümetimiz ve belediyemizin ortak gayretleri sonucu gençlik merkezi ve spor tesislerini kullanabilecek. Gençlik ve Spor Bakanımız ile bizzat görüşüp projenin hızlanmasını sağlayan Milletvekilimiz Sayın Nebati’ye, Akdeniz halkı adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu tür projelerimiz diğer belediyelerimize, özellikle de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne örnek teşkil edecektir.”
“Akdeniz’in makûs talihini kırıp, aydınlık geleceğe yürüyoruz”
Başkan Gültak, hiç kimseyi ayrıştırmadan Akdeniz’de değişim ve dönüşüme devam edeceklerinin de altını çizdiği konuşmasında; “Halkımız, geçmiş yıllarda mahrum bırakıldıkları hizmet, proje ve yatırımlara kavuşacak. Akdeniz’in o makûs talihini kırıp, aydınlık bir geleceğe doğru hep birlikte yürüyoruz. İlçemizin en çok rağbet görecek ve tamamlandığında da en güzel yapılarımızdan biri olacak Gençlik ve Spor Merkezimizin, başta gençlerimiz ve çocuklarımız olmak üzere tüm Akdeniz ve Mersin’e şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.