Milli antrenör Türk boks tarihine geçti

İlk Yayın: 16 Mart 2023 – Güncelleme: 16 Mart 2023 14:34

Derbazlar, “WBC, WBA, WBF ve IBO kemerlerini ancak televizyondan görebiliyorken, şimdi kollarımda taşıyorum” dedi.

Milli antrenör Furkan Derbazlar, Libyalı profesyonel boksör Malik Zinad’ın antrenörlüğünü yapıyor. Zinad, 2021 yılında Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen ve dünyanın en prestijli boks organizasyonlarından biri olan “WBC Mediterranean” unvan maçında Canelo Alvarez, Dmitry Bivol ve Callum Smith gibi boksçularla ringe çıkarak, WBC Akdeniz hafif ağır sıklet şampiyonu olmuştu. Milli antrenör Furkan Derbazlar da, Türkiye boks tarihinde WBC kemeri alan antrenörlerden biri olmayı başarmıştı.

Afrika’da 1. dünyada 20. oldu

Derbazlar’ın çalıştırdığı Zinad, 2022 yılından Brüksel’de düzenlenen WBC Şampiyonası’nda ise, İslam Teffahi ve Arjantinli Ezequiel Osvaldo Maderna ile yaptığı iki maçı da kazanarak, WBC’deki unvanını korudu. Ringdeki 20 maçında 16’sı nakavt olmak üzere 20 galibiyet alan Zinad, böylece “yenilgisiz boksör” serisini devam ettirdi ve dünya hafif ağır sıklet klasmanında 43. sıraya yükseldi.

Malik Zinad, son olarak 11 Mart 2023’te Belçika’da düzenlenen World Boxing Association (WBA) Intercontinental Şampiyonası’nda, “yenilgisiz boksör” unvanı ile tanınan Fransız boksör Mickael Diallo ile WBA Intercontinental şampiyonluğu unvanı için karşı karşıya geldi. Zinad, 10 raunt sonunda hakem kararı ile kazanan taraf oldu. Bu galibiyet ile Zinad, profesyonel boksta Afrika Kıtası sıralamasında 1. sıraya; süperstar boksörlerin olduğu dünya sıralamasında ise 20. sıraya yükseldi.

“Televizyonlarda görebildiğim kemerleri şimdi kollarımda taşıyorum”

Türkiye boks tarihinde antrenör kimliği ile bu başarıyı yakalayan ilk ve tek kişi olan Furkan Derbazlar, “Bu başarı bana tarif edemeyeceğim duygular hissettiriyor” dedi. Derbazlar, “Her dövüşçünün ya da dövüş sporlarıyla uğraşan sporcuların bu seviyelerde olma ve bu kemerleri kazanma hayali vardır. Şu anda çocukluk hayallerim gerçekleşiyor. WBC, WBA, WBF ve IBO kemerlerini ancak televizyondan görebiliyorken, şimdi kollarımda taşıyorum” ifadelerini kullandı.

“Hiç pes etmeden, vazgeçmeden bu hayallerime ulaşmak için yaptığım çalışmaların meyvesini almak paha biçilemez” diyen Derbazlar, şunları kaydetti: “Bu başarılara herkesin ulaşabileceğini göstermek istiyorum. Öğrendiğim her şeyi boksa gönül verenlere aktarmak istiyorum. Türkiye boks tarihinde ilkleri başarmak gurur verici.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.