Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

İlk Yayın: 26 Mart 2024 – Güncelleme: 26 Mart 2024 11:21

MHA – Medya, demokratik değerleri savunmak ve farklı görüşleri aktarmak zorundadır. Bu değerlendirmeyi yapan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman İrvan, gazeteciliğin seçim süreçlerindeki önemine dikkat çekti.
 Prof. Dr. İrvan, gazetecilik etiğinin, gazetecilerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerini sağlayan ilkelerden oluştuğunu belirtti. Bu ilkelerin, gazetecilerin işlerini doğru, dürüst ve hakkaniyetli bir şekilde yapmalarını öğütlediğine değindi.
 Seçim süreçlerinde gazetecilere biçilen en önemli rolün, toplumu doğru bilgilerle aydınlatmak ve oy verme kararlarının oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İrvan, bu görevin gazeteciler tarafından hakkıyla yerine getirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.
 Medyanın, demokratik değerleri savunmak ve farklı görüşleri aktarmak zorunda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İrvan, seçmenlerin kararlarını manipüle etme amaçlı yalan, uydurulmuş ve çarpıtılmış haberlerden kaçınması gerektiğini belirtti. Medyanın, toplumun çıkarları doğrultusunda dördüncü güç olma vasfını kullanması gerektiğini söyledi.
 Gazetecilik etiğinin son derece önemli olduğunu ve medyanın halkın bilgi edinme hakkı uyarınca gerçekleri çarpıtmadan aktarmak zorunda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İrvan, manipülatif haber başlıklarının medyaya ve gazeteciliğe yönelik güveni zedelediğini ifade etti.
 Son olarak, Prof. Dr. İrvan, sağlıklı bir demokrasinin ancak iyi bir medya ile mümkün olduğunu ve medyanın seçim süreçlerindeki rolünün büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.