21 Şubat 2026 Cumartesi
DOLAR 43.84 ₺
EURO 51.69 ₺
STERLIN 59.19 ₺
G.ALTIN 7,158.19 ₺
BTC 67,221.18 $
ETH 1,949.42 $
BİST 0.00

    Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Anamur’da Dualarla Anıldı

    GündemYaşam 20
    Yayınlama: 20 Şubat 2026 Cuma 22:48 Güncelleme: 20 Şubat 2026 Cuma 22:50 Kaynak: Haber Merkezi Editör: anamurbülten

    Ege Üniversitesi’nde uğradığı hain saldırı sonucu şehit düşen ülkücü gençlik lideri Fırat Yılmaz Çakıroğlu, şehadetinin 11. yıl dönümünde Anamur’da yâd edildi.

    Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Anamur’da Dualarla Anıldı

    Ege Üniversitesi’nde uğradığı hain saldırı sonucu şehit düşen ülkücü gençlik lideri Fırat Yılmaz Çakıroğlu, şehadetinin 11. yıl dönümünde Anamur’da düzenlenen anlamlı bir programla yâd edildi.

    ANAMUR – Ege Üniversitesi’nde bölücü terör örgütü sempatizanları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Anamur Ülkü Ocakları tarafından bir anma ve iftar programı düzenlendi. Geniş bir katılımla gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı.

    Geniş Katılımlı Anma Programı
    Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Satar’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa; Anamur Kaymakamı Kemal Duru, eski ilçe ve ocak başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, çok sayıda ülkücü genç ve vatandaş katıldı.

    Program, İmam Hatip Kerim Toru tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şehit Çakıroğlu ve tüm şehitler için yapılan duaların ardından iftar sofrasında bir araya gelindi.

    "Fıratlar Yetiştirmeye Devam Ediyoruz"
    Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Satar, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Türk gençliği için bir sembol olduğunu vurguladı. Satar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

    "Fırat Çakıroğlu, hedeflediği ülküsünde yol alabilecekken bölücü terör örgütü üyeleri tarafından haince şehit edilmiştir. Biz Türk gençliği ve Ülkü Ocakları olarak, Anamur’da yeni Fıratlar yetiştirmeye kararlılıkla devam ediyoruz. Bizim gençliğe bakışımız Fırat gibidir; bizim bakışımız Mustafa Kemal Atatürk’ün baktığı gibidir."
    "Cesaret ve Onur Mirası Bıraktı"
    Çakıroğlu’nun duruşuyla bir nesle örnek olduğunu belirten Satar, "20 Şubat 2015 tarihinde vatan sevdasını yüreğinde taşıyan, duruşuyla Türk gençliğine cesaret ve onur mirası bırakmış olan şehidimizi, şehadetinin 11. sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun," diyerek sözlerini noktaladı.

    Haber Resmi  Haber Resmi Haber Resmi Haber Resmi Haber Resmi Haber Resmi Haber Resmi Haber Resmi Haber Resmi

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code