Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Öğrencileri We Are Ready Projesinde Büyük Başarı Gösterdi

İlk Yayın: 7 Mayıs 2024 – Güncelleme: 7 Mayıs 2024 14:06

Mithat ÜNAL/(MHA) – Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu öğrencileri, Çekya’da ”  We Are Ready ” projesiyle buluştu. Uluslararası arenada başarılı bir adım atan Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu öğrencileri, 2023-1-CZ01-KA210-SCH-000161607 numaralı “We Are Ready” projesinde yer alarak Çekya’nın Trutnov şehrinde gerçekleşen ilk hareketlilikte aktif bir rol üstlendi. 
Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Öğrencileri bu projede Bulgaristan Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden ortaklarla bir araya geldi. Dezavantajlı öğrencilerin okula olan ilgi ve motivasyonunu artırmak ve sosyal yaşam becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje, bu amaca hizmet eden ilk etkinlik olması bakımından büyük önem taşıyor. 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen projenin Türkiye ayağı,  İngilizce öğretmeni Gülname Polat, Beden Eğitimi öğretmeni Ramazan Uğur Aydın ve 4 öğrencinin katılımıyla zenginleşti. 
Düzenlenen futbol, voleybol ve basketbol turnuvalarının geniş yer aldığı proje kapsamında, öğrencilere spor aktiviteleri aracılığıyla hareketliliğin ana unsurları ile keyifli zaman geçirme fırsatı sundu. Öğrenciler böylece,  karışık ülke takımlarıyla bir araya gelerek bu spor dallarında deneyim kazandılar. 
Proje kapsamında etkinliklere katılan öğrenciler sadece spor alanında değil, aynı zamanda kültürel etkileşimlerde de bulundular. Çekya Trollhättan Belediye Başkanı Michal Rosa’nın da katıldığı ziyaretlerde, bölgenin önde gelen kültürel ve doğal güzelliklerine ilişkin keşifler yapma fırsatı da bulan öğrenciler, farklı kültürleri tanıma ve anlama fırsatı vererek onların bakış açılarını genişletti. 
Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu’nun bu uluslararası projede yer alması, öğrencilere sadece akademik değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal anlamda da zengin deneyimler sundu. Okul Müdürü Yusuf Batkı, öğrencilerle birlikte öncülük eden öğretmenlerine okulunu uluslararası platformda başarılı bir şekilde temsil etmelerinden dolayı teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi. 
Batkı; “Bu tür etkinlikler, gençlerin uluslararası düzeyde işbirliği ve anlayışı artırmasına yardımcı olarak gelecekteki liderlik potansiyellerini güçlendirmeye katkı sağlar. Bu hareketlilik, öğrenciler arasında kalıcı dostluklar kurulmasına ve uluslararası ağların oluşturulmasına da olanak tanıdı. 
Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu, gelecekteki benzer projelerde de aktif rol alarak öğrencilerin küresel perspektiflerini genişletmeye ve onları uluslararası arenada rekabetçi bireyler olarak yetiştirmeye devam edecektir.” Dedi. 
 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.