Şehitoğlu: ‘Uğur abimin bir kalemi, kırık gözlüğü yürekli gazetecilere hatıra olsun!’

Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı A.Vahap Şehitoğlu, Uğur Mumcu’nun katledilişinin 30. Yılında yayınladığı mesajla, ‘Biz gazeteciler, bırakın onun gibi olmayı, kestiği tırnak bile olamadık! ’

İlk Yayın: 22 Ocak 2023 – Güncelleme: 30 Ocak 2023 15:28

Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı A.Vahap Şehitoğlu, Uğur Mumcu’nun katledilişinin 30. Yılında yayınladığı mesajla, ‘Biz gazeteciler, bırakın onun gibi olmayı, kestiği tırnak bile olamadık! ’ O’nu katledenleri ortaya çıkarttıramadık! Her anma yılında da Timsahın gözyaşlarını döktük ve hala döküyoruz!’ dedi.

Şehitoğlu mesajında şunları kaydetti:”24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci Uğur Mumcu’nun katillerin cezasız kalması ülke tarihinde karanlık bir leke olduğu gibi biz gazetecilerde sessizliğe, korkaklığa, servet havuzlarına gömülerek lekelendik. Onu ancak ölüm yıl dönümlerinde, adet yerini bulsun diye andık. Ne onun gibi olabildik, ne onun yolunda yürüdük. ‘Timsahın gözyaşları’nı döktük!
Faillerin bir an önce ortaya çıkarılması beklentisi içinde de değiliz. İktidarların 30 yıldır yakalayamadıklarını, şimdi yakalamalarını düşünmek absürt olur.
Biz hepimiz birer ‘Uğur Mumcu’yuz diyorsak: Cesaret ve ilkelerimizden asla taviz vermeden, havuza girmeden, Uğur Mumcu aydınlığı ile her türlü karanlığın, haksızlığın, baskı, zulum ve yolsuzlukların üzerine canı pahasına yürümeliyiz!
Ve diyorum ki;
..Bir keskin kalem, bir kırık gözlük
Yürekli gazetecilere hatıran olsun…”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.