Siyasilerden “28 Şubat” paylaşımı

İlk Yayın: 28 Şubat 2023 – Güncelleme: 28 Şubat 2023 14:14

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bin yıl sürecek dediler, milletin iradesini hesaba katmadılar. 28 Şubat sadece demokrasiye değil tarihimiz ve medeniyetimize de sürülen kara bir lekedir. Darbeci zihniyete hiçbir zaman geçit vermedik, vermeyeceğiz. Bir daha tekrarlanmaması için de asla unutmayacağız.”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, mesajında şunları kaydetti:

“Hürriyetin esarete, demokrasinin vesayete teslim olmasını isteyenlerin alınlarından asla silinmeyecek bir utanç tarihi: 28 Şubat 1997. Faillerinin bin yıl ve ötesinde sürmesini arzu ettikleri zorba darbe düzeninin karanlığına karşı, Milletimizin inancı ve iradesinin gücüyle aydınlık galip gelmiştir. Bugün, yaşananların unutulmasının istenmesi, konuşulmaması ve hatta birkaç özür kelimesiyle iyileşecek geçip gitmiş basit bir hata olarak görülmesi, Milletin hafızasını aslında hiç anlamayan bir zihniyetin yaklaşımıdır. Gerçekleri reddedici bu yaklaşım, dönemin hayatları gasp edilen, işkence ve zulmü bizzat yaşayan insanlarımızı, 28 Şubat’ın çocuk yaştaki masumlarını bir kez daha aynı şiddetle yaralamakta, aynı travmayı tekrar tekrar onlara yaşatmaktadır. Bu insanlık suçunun tahribatı tamir edilemez ve ruhlardaki yaraları iyileşemez. Ancak gelecekte bir daha asla böylesi bir acının yaşanmaması için, hücrelerinde darbe kodlarını taşıyan anlayışa karşı, demokrasi mücadelesi hafızamızı daima diri tutmak en büyük gücümüzdür. 15 Temmuz’da Milletimizin iradesinin ve mücadelesinin ruhunda da bu güç vardır. Bağımsızlığımızın ve demokrasimizin geleceğinin teminatı bizatihi Milletimizdir. Millet iradesini yok sayan, tehdit eden, seçtiği hükümeti hedef alan, inancıyla yaşama hakkını gasp etmek isteyenlerin sonu daima aynı olacak, hak ettikleri karanlığa gömüleceklerdir. Milletimizin egemenliği, hakları, inancı, geleceği ve demokrasimiz için asla vazgeçmeyeceğimiz mücadelemizle; geçmişten bugüne darbe girişimlerinin ve darbe zihniyetinin daima karşısında onurla duran gençlerimizi, kadınlarımızı her bir insanımızı şükranla, hürmetle selamlıyorum.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“28 Şubat, bin yıldır bu topraklardaki tarihimize, medeniyetimize, inanç değerlerimize vurulmak istenen pranganın adıydı. ‘Sizi yok sayıyor ve size yeni bir bin yıl çiziyoruz.’ dediler. Milletimiz, sabrı ve cesaretiyle hesaplarını bozdu, sandıkta gereken cevabı verdi. Hamdolsun.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mesajında “Ne 28 Şubat’ı ne de o dönemde yaşatılan zulmü unutmadık. Artık hiçbir vatandaşımızın inancından, kılık kıyafetinden ve düşüncesinden ötürü ayrımcılığa maruz kalmadığı bir Türkiye var. Çok şükür.” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Bugün, hukuku ve özgürlükleri hedef alan 28 Şubat darbesinin yıl dönümü. Milletimiz demokrasimizi çiğnemeye kalkışan tüm badirelerin üstesinden gelmeyi çok iyi bildi. 28 Şubatçı zihniyeti canlandıranlara yanıtımızı en yakın zamanda, yine sandıkta vereceğimize inanıyorum.”

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın Twitter’dan yayımladığı mesaj şöyle:

“Demokrasi tarihimizin kara lekesi 28 Şubat, ülkemizin yükselişine karşı vurulan prangaların sistemleşmiş şeklidir. Bu ülkede artık darbelere geçit yok. 15 Temmuz’da milletimiz demokrasisine sahip çıkmıştır, bundan sonra da sahip çıkacaktır.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.