Soyer: “İzmir yeni bir marka kazandı”

İlk Yayın: 30 Mart 2023 – Güncelleme: 30 Mart 2023 09:39

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 116. toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Toplantının ana gündem maddesi 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında toplanan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi oldu.

“Gurur duydum”
Başkan Tunç Soyer, İzmirli olmaktan gurur duyduğu bir kongrenin yapıldığını söyleyerek “İzmir, bence İzmir Enternasyonal Fuarı gibi yeni bir marka kazandı. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ni her yıl yapmaya devam ettiğimizde biz aynı zamanda geleceğin Türkiye’sine, dünyasına ışık tutacak bu buluşmaya ev sahipliği yapma iddiasını ortaya koyacağız. İzmir, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde bunu yapabileceğini göstermiş oldu. Bu kongrenin en büyük çıktısının bu olduğunu düşünüyorum. Eğer kararların takipçisi olursak, geleceğe yönelik pencere açma iddiasını sürdürürsek İzmir’e yeni bir simge kazanacak. Eğer bunu başarabilirsek, İzmir önemli bir misyonu hayata geçirmiş olacak” şeklinde konuştu.

“Kongreyi muktedir olduğumuzu görerek bitirdik”
Başkan Soyer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz bu kongreyi tek başımıza yapamazdık. Herkes bir ucundan tuttu. Herkes o tarihi sorumluluk duygusunu yaşadı. Biz İzmir olarak bunu yapmaya muktedir olduğumuzu düşünerek bu işe başlamıştık; muktedir olduğumuzu görerek bitirdik. Şimdi bunun daha iyisini başarmak mecburiyetindeyiz. Çıtayı daha yükseltmek mecburiyetindeyiz. Daha büyük kucaklaşmayı, mutabakatları gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye’nin ihtiyacı olan şey bu. Gördük ki bizi ayıran sebeplerden çok birleştiren sebepler varmış. O sebepler de bu kongrenin başarıyla sonuçlanmasına neden oldu.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.