Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

İlk Yayın: 19 Nisan 2024 – Güncelleme: 19 Nisan 2024 23:01

MHA – Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk insani yardım malzemesiyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Gazze halkına yardım ulaştırmak üzere Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Gemideki gıda, barınma, hijyen ve bebek malzemeleri gibi çeşitli yardım malzemeleri, Gazze’ye hızla sevkiyatı için işlemler başlatıldı.
 Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına dokuzuncu gemi göndermesiyle beraber, bu seferki gemi 3774 ton insani yardım malzemesini Mersin Limanı’ndan Mısır’ın El-Ariş Limanı’na taşıdı.
 İyilik Gemisi, Türk Kızılay ve AFAD koordinasyonunda bugüne dek tek seferde en çok yardımı taşıyan gemi oldu. El-Ariş Limanı’nda Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Türk Kızılay, AFAD, UMKE ve Mısır Kızılayı ekipleri tarafından karşılandı. Büyükelçi Şen, Türkiye’nin insani yardım konusunda dünya liginde öncü olduğunu belirterek Türk milletinin cömertliği ve yardımseverliğinin önemini vurguladı.
 İyilik Gemisi’nde bulunan 6.1 milyon dolar değerindeki yardım malzemeleri, Türk Kızılay uzmanları tarafından El-Ariş limanında oluşturulan geçici depo alanına indirilecek ve ardından Mısır Kızılayı’nın koordine ettiği TIR’larla Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye ulaştırılacak.
 Büyükelçi Şen, Türk Kızılay ve AFAD ile koordinasyon halinde olduklarını ve Gazze’ye en az 2 haftada bir gemi göndermeyi amaçladıklarını belirtti. Türkiye’nin bölgeye gönderdiği yardımların Gazze’ye ulaşması için sürekli olarak çaba harcandığını ve bölgeye en çok insani yardım ulaştıran ülke konumunda olduklarını ifade etti.

 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.