UAB, TCDD Taşımacılık ve TCDD’nin deprem bölgesindeki çalışmalarına dair açıklama

İlk Yayın: 15 Şubat 2023 – Güncelleme: 15 Şubat 2023 13:29

TCDD’den yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Deprem bölgelerindeki illerden geçen toplam bin 275 kilometre demiryolu hattında hasar meydana geldi. Depremden sonra alarma geçen yapım ekipleri kısa sürede bin 60 kilometresinde çalışmalarını tamamlanarak trafiğe açtı. 215 kilometrelik demiryolunda yolda ise (İslahiye – Fevzipaşa, Fevzipaşa – Nurdağı, Köprüağzı-Kahramanmaraş, Pazarcık – Malatya) çalışmalar devam ediyor. 205 yol bakım elemanı çalışmalarını sürdürüyor.

Şiddetli depreme esnasında gar ve istasyonlarda bekleyen ve seyir halinde olan 16 yük vagonu ve 4 vagondan oluşan 1 dizel seti yoldan çıkarak orta ve ağır şekilde hasarlandı. Ayrıca 307 yük vagonu 9 lokomotif kapanan hat kesiminde mahsur kaldı. Vagonların büyük bir bölümü kaldırıldı, mahsur kalan lokomotif ve vagonların kurtarılma çalışmaları devam ediyor. Afet bölgesine Konvansiyonel hatlar ve YHT ile 186 sefer düzenlendi 34 bin 889 vatandaşlarımızın tahliyeleri yapıldı. YHT ve Konvansiyonel trenlerle 458 gönüllü doktor ve 2 bin 700 askeri personel deprem bölgesine sevk edildi.

Depremden kısa bir süre sonra çeşitli gar ve istasyonlardaki yüze yakın vagonda yaklaşık 6 bin vatandaşımız misafir ediliyor. Gaziantep’te Gaziray şantiyesinde 200 kişi, Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Nurdağı şantiyesinde 500 kişi, Toprakkale şantiyesinde 150 kişi için yemek ve konaklama imkanı sağlandı. Arsuz, Urla, Adana’daki, misafirhaneler ve Ankara, Kayseri, Diyarbakır, Elazığ, Ulukışla. Van, Samsun personel yatakhanelerinde 611 vatandaşımız konaklıyor.

Afet bölgesine gönderilen 30 adet yük treni ile 628 adet yaşam konteyneri, 52 adet seyyar WC, jeneratör, 69 vagon gıda, su, giyim, ısıtıcı, hijyen ve insani yardım malzemesi afet bölgesine nakledildi. Bunların dışında İzmir ve İstanbul başta olmak üzere deprem bölgesine gidecek yaşam konteyneri yüklemeleri devam ediyor. Romanya’da yaşayan vatandaşlarımızın hazırladığını 2. Yardım treni Marmaray’dan geçerek deprem bölgesine gönderildi. Somadan yüklenen 9 vagon kömür treni Malatya’ya sevk edildi.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.