Vali Pehlivan, Mersin Kız Öğrenci Yurdu’nda kandil programına katıldı

İlk Yayın: 7 Mart 2023 – Güncelleme: 7 Mart 2023 15:59

Programda konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan “Bu gecemizin hayırlara, iyiliklere vesile olmasını diliyorum. Berat Kandilinizi tebrik ediyorum. Bu gecemiz inşallah affa, mağfirete, rahmete, hayır ve iyiliklerle vesile olur.

Çok büyük bir deprem afeti yaşadık, yaşıyoruz. Bu afetin yaralarını sarmak için devlet ve millet olarak kenetlendik, tek yürek olduk, mücadele ediyoruz. Ben de depremin ilk saatlerinde Hatay Kırıkhan’a koordinatör Vali olarak görevlendirildim. Orada 23 gün görev yapmak nasip oldu. Her şeyden önce bu zor anlarda vatandaşlarımızın yanında; olabildiysek; elbette ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, mülki idare amirlerimiz, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, bütün kurum kuruluşların kamu görevlileri, sivil toplum teşkilatları, 81 vilayetten gönüllü olarak gelenler, arama kurtarma ekipleri, yardım gönderenler, hayırseverler, saymakla bitmez, katkı sağlayan, destek veren aziz milletimizin bir ferdi birlikte çorbada tuz misali bu süreçte katkımız olabildiyse, her şeyden önce bunun vicdani sorumluluğunu yerine getirmiş olmanın memnuniyetini,onurunu ömrüm boyunca içimde taşıyacağım. Burada bulunan siz kıymetli misafirlerimiz, o bölgeden geldiniz. Ben öncelikle deprem nedeniyle bu büyük afet nedeniyle hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Sizlerin de yakınlarından hayatını kaybedenler vardır. Başınız sağ olsun. Başımız sağ olsun. İnşallah Allah böyle afetler göstermesin. Bütün afetlerden, ülkemizi, milletimizi muhafaza etsin.” ifadelerini kullandı.

KYK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül ve İl Müftüsü Aydın Yığman da birer konuşma gerçekleştirdi. Program, İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından edilen dualarla sona erdi.
Programa Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir ve depremzede vatandaşlarımız iştirak etti.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.