Yeni Opel Grandland GSe, yüksek performans ve işlevselliği birleştiriyor

İlk Yayın: 30 Ocak 2023 – Güncelleme: 30 Ocak 2023 20:33

Opel, GSe model serisini genişletmeye devam ediyor. Astra GSe’den sonra sınıfının en çok tercih edilen modellerinden biri olan Grandland’in de yüksek performanslı modelini gün yüzüne çıkardı. Yeni Grandland GSe, 147 kW/200 HP gücündeki 1.6 litre turbo beslemeli benzin motorunu, her aksta bir tane olmak üzere iki adet elektromotorla birleştiriyor. Ön akstaki elektromotor 81,2 kW/110 HP’ye, arka akstaki ise 83 kW/113 HP’ye kadar güç sağlıyor. Motorlar toplam 221 kW/300 HP’ye varan sistem gücü ve 520 Nm maksimum tork üretiyor.

Şarj edilebilir hibrit güç-aktarma sistemi, Grandland GSe’yi sınıfının en iyi hızlanan elektrikli dört çekişli aracına dönüştürüyor. GSe sadece 6,1 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor ve 235 km/s (135 km/s tamamen elektrikli) maksimum hıza ulaşıyor. Grandland GSe, 14,2 kWs lityum-iyon bataryasıyla WLTP’ye göre yerel olarak 63 kilometreye kadar emisyonsuz sürüş sağlıyor.

Opel Vizörü ile Grandland’ın cesur ve saf dış tasarımını; 19 inç “Monza” alaşım jantlar, benzersiz bir arka difüzör ve bagaj kapağında bir GSe logosu gibi GSe tasarım unsurları tamamlıyor. Grandland GSe ayrıca isteğe bağlı olarak siyah kaputla da sipariş edilebiliyor.

“Üstün sürüş keyfi”

Astra GSe örneğinde olduğu gibi Opel Grandland GSe de dinamik ve eğlenceli bir sürüş için süspansiyon ve direksiyon kalibrasyonu ile gelişmiş bir şasiden yararlanıyor. Önde McPherson ve arkada çok kollu aks ile Opel’in en sportif SUV modeli, üstün yol tutuş ve konfor özelliklerini harmanlıyor. Yine Astra GSe örneğinde olduğu gibi farklı sönümleme özellikleri sağlayan KONI FSD (Frekans Seçici Sönümleme) teknolojisi ile daha sert yaylar ve amortisörler devreye giriyor. Sonuç olarak Grandland GSe, sürücü komutlarına hızlı şekilde yanıt veriyor. Fren, viraj alma ve her Opel gibi üstün otoyol dengesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

“GSe performans koltuklar ve zengin yardımcı sistemler”

AGR sertifikalı Alcantara performans ön koltukları, Opel’in koltuk mühendisliğindeki mükemmelliğinin bir başka göstergesi. Grandland GSe sürücüsü ve ön yolcusu, olağanüstü ergonomik koltukların sunduğu ek konfor, destek ve zengin ayar yelpazesinden yararlanırken dinamik sürüşün keyfini çıkarmasını sağlıyor. Ayrıca her Grandland GSe, standart olarak koltuk ve direksiyon ısıtmasına sahip.

Ayrıca, çok sayıda modern sürüş destek sistemi, sürüşü daha da güvenli hale getiriyor. Gelişmiş ön çarpışma ikazı ve radar bazlı gelişmiş aktif acil frenleme sistemi, yaya algılama, gelişmiş sürücü yorgunluk tespit sistemi, gelişmiş trafik işareti tespit sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve adaptif hız sabitleyici sunulan çok sayıda standart özellikten bazıları. Ön-arka park sensörü, gelişmiş park pilotu ve yine standart 180 derece geri görüş kamerası, park etmeyi ve park yerinden çıkmayı kolaylaştırıyor.

12 inç dijital gösterge paneli ve 10 inç multimedya ekranına sahip Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu Multimedya Navi Pro bilgi-eğlence sistemi gelişmiş bağlanabilirlik çözümleri sunuyor. Böylece Grandland GSe kullanıcısı, yeni yüksek performanslı SUV ile dinamik sürüş deneyiminin keyfini sonuna kadar çıkarabiliyor.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.