Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katıldı

İlk Yayın: 24 Mart 2023 – Güncelleme: 24 Mart 2023 18:33

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılması kararının ardından açıklamalarda bulundu.

MHP’li Yıldız’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal sonucu olarak ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz 2016, ülkemiz için bir dönüm noktasıdır.

Cumhur İttifakı, haklının güvencesidir. Doğrunun tarafıdır. Demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yine yurt dışında da 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Görüldüğü gibi seçimler demokrasinin görünün yüzüdür.”

Yeniden Refah Partli Sakartepe’nin açıklaması şöyle:

“14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde vatanımızın ve milletimizin ali menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı’na katıldık. Hayırlı uğurlu olsun.”

BBP’li Yelis açıklamasında, “Biz Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakımızın ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Başta Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici beyefendi olmak üzere ittifakımızın genişlemesi noktasında Yeniden Refah ile temaslarda bulunmuş ve bu ittifakın genişlemesine de katkıda bulunduk. İnşallah Cumhur İttifakımızın genişlemesi sandıkta daha geniş anlamda olacak.” ifadelerini kullandı.

AK Partili Yavuz, açıklamasında şunları kaydetti:

“Adalet ve Kalkınma Partisi, Milletçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi bir araya gelmek suretiyle Cumhur İttifakı’nın yeni kurgusunu oluşturdu. Cumhur İttifakı adı altında yol almaya birlikte inşallah devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.