Yücel Ceylan Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyetini ziyaret etti

İlk Yayın: 29 Aralık 2023 – Güncelleme: 29 Aralık 2023 10:29

CHP örgüt tabanından gelen ve Çocuk istismar ve ihmalinin önlenmesi amacıyla Mersin’de kurdukları UCİM’le Türkiye genelinde isim yapan iş insanı Yücel Ceylan, Yenişehir Belediye Başkan aday adaylığı için yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyor.

CHP örgüt tabanından gelen ve Çocuk istismar ve ihmalinin önlenmesi amacıyla Mersin’de kurdukları UCİM’le Türkiye genelinde isim yapan iş insanı Yücel Ceylan, Yenişehir Belediye Başkan aday adaylığı için yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyor.

Yücel Ceylan, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, Cemiyet Başkanı A.Vahap Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyelerine aday adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Ceylan, “Yenişehir’de Farkındalık Zamanı’ mottosuyla hazırladığı ve Yenişehir Belediye Başkanı seçilirse yapacağı projelerini anlatıldığı kitapçığı, gazetecilere verdi.

Ceylan yapması gerekenlerin dışında UCİM Terapi ve Eğitim Köyü kurulmasını ile Danışma Ofisi ve Sosyal Kafe projelerini  çok önemsediğini söyledi.

MEİGDER Yönetim Kurulu Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, Başkan Yücel’e ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.   

YÜCEL CEYLAN KİMDİR?

1962 yılında Erzurum ili Hınıs ilçesinde memur bir babanın, okuryazar olmayan bir annenin 12 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. 1969 yılında Mersin’e göç eden Ceylan, ailesinin ve ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntı ile yaşayan tüm Anadolu halkının yaşam koşullarının çok zor olduğunun farkındaydı.

Küçük yaşta eğitim ve iş hayatını birlikte yürütmeye çalışan Ceylan, bir süreçten sonra gündüz iş hayatını gece eğitim hayatını devam ettirdi. Emekçi ve demokrat bir babaya sahip olan Ceylan, zor koşulların doğurduğu azim ve mücadele ile yaşamını şekillendirdi. Kuruluşundan beri ailece Cumhuriyet Halk Partili olan Yücel Ceylan, otuzlu yaşların sonlarına doğru hedeflediği ekonomik gücü elde ettikten sonra ailesinin ve ülkesinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları çözeceğine inandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde aktif siyasi hayatına başladı. İki dönem Yenişehir Belediye Meclis üyeliği, 24. dönem Milletvekili aday adaylığı ve 2014 ve 2019 yılı Yenişehir Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

Ceylan, ülkenin kanayan yarası olan çocuk istismarını önlemek adına 2017 yılında Saadet Özkan ile birlikte Genel Merkezi Mersin Yenişehir’de, 81 ilde yapılanmış, her bölgede 14 önleme merkezi bulunan, 200 bini aşkın üyesi olan (UCIM) Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğini kurdu.

Halen Derneğin Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Serbest ticaretle uğraşan Ceylan, evli ve iki çocuk babası, Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunudur.

UCİM VE YÜCEL CEYLAN

Derneğin amacı bireyin doğum öncesinden başlayarak tüm gelişim evrelerinde sağlıklı bir biçimde yetiştirmesini sağlamak; her nevi fiziksel, duygusal ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak ve önlemek için: “Çocuk istismar ve ihmali” ile ilgili.

-Bilimsel yöntemlerle ilgili bilgi elde etmek ve üretmek,

-Çocuk istismar ve ihmalinin önlenmesi ile ilgili bilgileri yaymak,

-Çocukla ilgili alanlarda çalışanların bilgilerini ve deneyimlerini birbirlerine iletebileceği ortamı sağlamak,

-Gerektiğinde çocukla ilgili alanlarda çalışanlara çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi ve danışmanlığının yapılması,

-Çocuk istismarı ile ilgili açılan, açılacak ve devam eden her türlü şikayet, dava ya da hukuki iş ve işlemlerde istismar mağduru ve çocuklara hukuki yardım sağlamak, dava ve işlerini takip etmek, yardım ve destek olmak.

Yücel Ceylan 81 ilde faaliyet gösteren UCIM derneğinin başından bu yana aktif çalışmaları sürdürüp, hukuki ve rehabilitasyon anlamda birçok desteği devam ettirmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.