Zafer Partili Şehirlioğlu: “Sakal bırakmayla yorgun ifadelerle bu iş olmaz”

İlk Yayın: 27 Şubat 2023 – Güncelleme: 27 Şubat 2023 15:35

Şehirlioğlu, depremin ilk gününden itibaren sahada olduklarını belirterek, “Ne zaman yardım gelmeye başlandı, ne zaman güvenlik zafiyeti vardı, profesyonel kurtarmalar ne zaman başladı, insanlar kendi yakınlarını canlı ya da hayatlarını kaybetmiş olarak kendileri mi çıkardılar, her türlü erzak her yere ulaştırılabildi mi, çadır yeterli miydi, bunların hepsini felaketi bizzat yaşayanlarla konuşarak, onlara elimizi uzatarak paylaşarak ya da götürdüğümüz yardımları paylaşarak destek olmaya çalıştık.” dedi.

Devletçi bir parti olduklarını söyleyen Şahirlioğlu, “Devletimize inanırız, güveniriz ancak, ‘Devlet ilk 2 gün yoktu’ diyorsak siz de bize inanın, güvenin. ‘Güvenlik zafiyeti vardı, yağma vardı’ diyorsak bize inanın güvenin. ‘AFAD ve Kızılay’da koordinasyonsuzluklar vardı’ diyorsak, ‘Cenazelerimizi kefensiz defnettiklerini gördük’ diyorsak lütfen siz de bize inanın ve güvenin.”  ifadelerini kullandı.

Şehirlioğlu, “AFAD’ın koordinasyonsuzluğu nedeniyle yardımlarda, arama ve kurtarmalarda çok büyük sıkıntılar olduğunu vurguladık.” diyerek şunları kaydetti:

“Kızılay’ın ise liyakatsiz yöneticiler ve şaibeler yumağı içinde olduğunu gördük. Kızılay’ın amacı özellikle afetlerde yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı sağlamaktır. Dolayısıyla vatandaşımıza parasız çadır dağıtması gerekmez miydi? Böyle olduğu halde bir sivil toplum kuruluşuna hem de KDV’sini alarak çadır satması kabul edilebilecek bir konu mudur? Hem de tam 2 bin 50 tane çadır.”

“Sakal bırakmayla yorgun ifadelerle bu iş olmaz”

“Bir THY kabin amirinin anonsunu yaparken gösterdiği hassasiyeti bölgedeki hükümete yakın milletvekilleri ve bazı belediye başkanları aynı hassasiyeti maalesef göstermemiştir.” ifadesini kullanan Şehirlioğlu, “Kahkahalı görüntüleri sosyal medyada elden ele dolaşmıştır. Sakal bırakmayla yorgun ifadelerle bu iş olmaz. Samimi olmaları gerekir. İşte bu nedenle biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Türk milletine geri vermek için varız.” diye konuştu.

Şehirlioğlu, Malatya’da meydana gelen 5.7 şiddetindeki depreme ilişkin, “Bölgede bu konudan sıkıntı duyan tüm ailelerimize, devletimize, insanlarımıza, orada gönüllü olarak çalışan tüm görevlilere de geçmiş olsun diyoruz. İnşallah can kaybımız olmamıştır diyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.