Demokrat Partili Çevik: “Afet, yeni afetler yaratarak yönetildi”

İlk Yayın: 1 Mart 2023 – Güncelleme: 1 Mart 2023 15:53

Çevik, Kızılay’ın çadır ve gıda satışı yaptığı yönündeki haberlere ilişkin “Manhattan’da güneş doğarken Kızılay’ın binası New York’un göklerini deliyor. Beştepe’deki saray bin odasını aydınlatan 100 binlerce ampul ile geceleri pek şık görünüyor. Dışardan bakınca, her şey çok güzelmiş gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

“Afet, yeni afetler yaratarak yönetildi”

Afetin yeni afetler yaratarak yönetildiğini öne süren Çevik, “Fakat bir sabah 4:17’de Türkiye sarsılıyor. Nurdağı, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş çöküyor. 48 saat 72 saat ne Manhattan’da gökleri delen Kızılay, ne deprem tatbikatlarına laf ettirtmeyen AFAD ne de ‘One minute’ diyerek tüm dünyayı hizaya getirenler ortada yok. Hatalar zinciri ülkenin her bir ocağına ateş düşürmeye devam ediyor. Her gün yeni bir fiyasko ortaya çıkıyor. Fiyaskoların en sonuncusu da işte, Kızılay” dedi.

“Güvenin timsali olan Kızılay meğerse ticarethaneye dönüşmüş”

Çevik, “Kim, ne olursa olsun yaraları sarmayı görev edinmiş  olan, milli hafızamızda güvenin timsali olan Kızılay meğerse ticarethaneye dönüşmüş.” diyerek, şunları kaydetti:

Depremin başından beri ‘çadır çadır’ diye feryat ederken neden çadır bulamadığımızı şimdi anladık. Meğerse çadır satmak ile meşgulmüş. İşte bu ticari önceliği yüzünden, ihmal ve yolsuzluk toprağının üzerine inşa edilen, binalar yıkılınca milletimiz çadırsız kalmış. Kızılay’ın hikayesi 20 senede oluşturdukları yeni Türkiye’nin hikayesi aslında dolayısıyla oldukça tanıdık.”

“Öyle ki artık adım adım tarifini vermemiz de mümkün” ifadesini kullanan Çevik, şöyle konuştu:

“Bilinçli olarak kurumların içini boşalt. Kurumlara akrabalardan oluşan heyetleri yerleştir. Aynen Kızılay Başkanının oğlunun Genç Kızılay’ın başkanı olması gibi. Bu akraba yöneticilere üç, beş, on maaş ver. Aynen Kızılay Başkanının on maaş alması gibi. Afet bile olsa, ülke bile yansa, yer bile yarılsa harekete geçme. Önce talimat, sonra ticari fırsat bekle. Karşı çıkan, eleştiren olursa korkut, ekranlarını karart ve erişimi engelle. Sonra iç güçler de var. Mesela suçu muhalefet belediyelerine at ve de ki; ‘muhalefetin izin vermediği kentsel dönüşüm.’ Halbuki kentsel dönüşüm merkezi idarinin yetkisindedir.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.