Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

İlk Yayın: 19 Nisan 2024 – Güncelleme: 19 Nisan 2024 12:47

MHA – İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kazakistan makamlarının kırmızı ve sarı bültenle aradığı dolandırıcı ve hırsızlık şüphelisi Nurlan Zharımbetov’u yakaladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “MAHZEN-27” adlı operasyonun başarıyla sonuçlandığını duyurdu.
 İstanbul’da gerçekleştirilen operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından koordine edildi. Nurlan Zharımbetov, Kazakistan’da dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarıyla aranıyordu. Ancak İstanbul polisinin titiz çalışmaları sonucunda şahıs, MAHZEN-27 operasyonu kapsamında yakalandı.
Konu hakkında kararlılıklarını dile getiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya;” Emniyet yetkilileri, operasyonun planlı ve koordineli bir şekilde yürütüldüğünü belirtirken, Nurlan Zharımbetov’un Kazakistan makamlarına iade edilmesi için gerekli yasal süreçlerin başlatıldığını açıkladılar. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, İstanbul polisi benzer suçlara karışan diğer şüphelilerin de peşinde olduğunu vurguladı.
Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek adalete teslim edeceğiz.” Dedi. Emniyet birimlerine de teşekkür eden Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü; “Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucu Kazakistan  tarafından “Dolandırıcılık ve Hırsızlık” suçlarından kırmızı ve sarı bülten ile aranan Nurlan Zharımbetov İstanbul’da düzenlenen “MAHZEN-27” operasyonuyla yakalandı. Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.”
 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.