Toroslar’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Coşkuyla Kutlandı

İlk Yayın: 7 Haziran 2023 – Güncelleme: 7 Haziran 2023 15:39

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi’nde 48 branşta eğitim gören 974 kursiyer, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında hünerlerini sergiledi.

Geleneksel kıyafetlerin ve birçok ürününün görücüye çıktığı etkinlikte, “Anadolu Selçuklu’dan Cumhuriyet’e” temalı defile, büyük beğeni topladı. Defilede boy gösteren kursiyer ve eğitmenlerin saç ve makyajlarını da TORTEK bünyesindeki Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursu’nda eğitim gören kursiyerler yaptı.

Osmaniye Mahallesindeki semt sahasında Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, 7’den 70’e yoğun ilgi gördü.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, etkinliğe katkı sunan ve kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerini takdim ederek, teşekkür etti.

Programa; MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay, MHP Toroslar KAÇEP Başkanı Nilüfer Temiz, AK Parti Toroslar Kadın Kolları Başkanı Nalan Erden, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SERGİLER, WORKSHOP, ATÖLYELER, DEFİLE İLE EĞİTİM ve ÜRETİMİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ SUNULDU”

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) 48 branşta eğitim gören 974 kursiyerin el emeği göz nuru ile hazırladığı ürünlerin sergisi, yine özenle dikilen geleneksel kıyafetlerin defilesi ve workshop atölye çalışmaları ile eğitim ve üretimin en güzel örneği Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte; Çarpana ve Yöresel Dokuma, Ahşap Yakma, Deri İşlemeciliği, Kordon ip ile ev aksesuarları, Kağıt ip ile çanta yapımı ve branş tanıtımları da yapıldı. Çocuklar ve vatandaşlar, Linol Baskı Atölyesi (Bez çanta üzerine), çocuk Atölyesi (Yüz Boyama-Resim Boyama) ve Ebru sanatı etkinliklerine de katılarak dolu dolu bir gün geçirdi.

BAŞKAN YILMAZ; “GURUR DUYDUK”

Sergi alanlarını gezerek kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünlerle gurur duyduklarını belirten Başkan Yılmaz, tüm katılımcılara müjde vererek; “Çok yakın zamanda TORTEK Merkezimizin bir satış yeri olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

TORTEK bünyesinde Hayat Boyu Öğrenme Etkinliklerinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Bu yıl, 48 branşta 974 kursiyerimiz eğitim aldı ve kurslarını başarıyla tamamladı. Tüm idareci arkadaşlarıma, öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu alanda herkesin yüzünün güldüğünü, heyecanlı olduğunu ve yaptıkları eserlerle gurur duyduklarını gördüm. Biz de Toroslar Belediyesi olarak tüm kursiyerlerimizle gurur duyduk. Kursiyerlerimizin yüzündeki gülümseme bizleri de mutlu etti. Çok farklı branşlarda eğitim alan hanımefendiler ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunabiliyorlar. Biraz önce talimatlandırdık. Çok yakın zamanda TORTEK Merkezimizin bir satış yeri olacak inşallah. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“KUAFÖRLÜK EĞİTİMİ ALDI, USTA OLDU”

TORTEK bünyesindeki Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursu’nda aldığı eğitimin ardından mesleki yeterlilik kazanarak çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerini alarak iş yerini açan Münevver Senem Çöken, kendilerine bu imkanı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

Çöken; “Kursun ardından Toroslar Belediyemizin girişimcilik, finansal okuryazarlık ve girişimci kadın danışmanlık eğitimlerini alarak kendi işimi kurmaya karar verdim. Aldığım belgelerle işyerimi açabilmem için ne yapmam gerektiğini ve bu yolda ilerlememi sağlayan kurs öğretmenlerimin ve eğitim koordinatörümüzün yol göstermesi ile çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerimi tamamlayarak iş yerimi açmaya karar verdim. Osmaniye Mahallesi’nde Kuaför Senem olarak iş yerimi açtım. Bana bu fırsatı tanıyan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, iş yerini açan kursiyer Münevver Senem Çöken’e bir teşekkür plaketi sunarken, TORTEK Türk Halk Müziği Kursu öğretmeni Ahmet Özer de Başkan Yılmaz’a desteklerinden dolayı bir plaket takdim etti.

“ÜNLÜ MODACILARA TAŞ ÇIKARDILAR”

Toroslar Belediyesi Halk Oyunları ve Aerobik Kurslarının dans gösterisi ile devam eden Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği’nde, “Anadolu Selçuklu’dan Cumhuriyet’e” temalı defile milli duyguları doruklara çıkardı.

Geleneksel kıyafetlerin yanı sıra Türk Bayrağı motif işlemeli gelinlik ise katılımcılardan tam not aldı. 10.Yıl ve İzmir Marşı ile sahnede sergilenen bu çalışma ayakta alkışlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, eşi Meltem Yılmaz ile birlikte sahneye çıkarak coşkuya ortak oldu. Başkan Yılmaz daha sonra kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.