Anamur Bülten
⌂
Anasayfa ›Eğitim
Eğitim

Boğaziçi Üniversitesinden Kamuoyuna Duyuru

Boğaziçi Üniversitesinden Kamuoyuna Duyuru

Yayınlama: 05.01.2026 - 22:27 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: anamurbülten Okunma: 353
Paylaş:

Kamuoyuna Duyuru
 

Boğaziçi Teknopark tarafından öğretim faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan ve akademisyenlerin çalışma ortamında kullanabilecekleri ürünlerden oluşan hediye paketleri hakkında bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla gerçeğe aykırı ve yanıltıcı iddiaların gündeme getirildiği görülmektedir. 

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve kurumsal itibarın korunması adına belirtmek isteriz ki söz konusu hediye paketleri, Boğaziçi Teknopark’ın tüzel kişiliğine ait kaynaklarla temin edilmiş olup üniversite bütçesinden veya herhangi bir kamu kaynağından harcama yapılmamıştır. 

Bu paketler yalnızca Üniversitenin 500 öğretim üyesine, belgeli ve kayıtlı bir süreç dâhilinde doğrudan Teknopark tarafından ulaştırılmıştır. 

Hediyelerin rektörlük tarafından “eş, akraba veya tanıdıklara dağıtıldığı” ve hediye paketlerinin piyasa değerinin 10.000 TL olduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu ithamlar kamuoyunu yanıltmak için bilinçli olarak kurgulanmış iftira niteliğinde değerlendirmelerden ibarettir. 

Boğaziçi Teknopark, kuruluş misyonu doğrultusunda üniversitenin akademik üretimini ve öğretim faaliyetlerini desteklemeyi temel bir sorumluluk olarak görmekte; büyüdükçe ve güçlendikçe öğretim üyelerine yönelik bu ve benzeri katkıları sürdürmeyi hedeflemektedir. 

Gerçeğe aykırı iddialar karşısında kurumsal itibarın korunması amacıyla gerekli hukuki haklarımız saklı tutulmakta olup, kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki yayınlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli adımlar atılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Boğaziçi Üniversitesi

Son Haberler

Sosyal Medyada Yeni Dönem: 15 Yaş Altına Yasak, Ebeveynlere Denetim Yetkisi

10.10.2026 - 21:09

ANTSO’da Mehmet Tuna Güven Tazeledi

03.10.2026 - 20:58

SEVGİ VE EREN MUTLULUĞA YELKEN AÇTI, KILINÇ VE KODAL AİLELERİ MUTLU GÜNDE BİRLEŞTİ..

27.09.2026 - 01:48

Sonbahar Başlıyor: Gece Ve Gündüz Eşitleniyor

22.09.2026 - 21:10

İklim Konuşuluyor, Anamurlu Somut Projeyi Soruyor: Ortada Ne Var?

22.09.2026 - 00:47

MHP Mersin’de Yeni Dönem: Anamur Ve Bozyazı’dan Yönetime İsimler Girdi

21.09.2026 - 22:24

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü

20.09.2026 - 23:40

Anamurlu Aziz Özen MHP Mersin İl Yönetiminde

20.09.2026 - 02:23

Anamur Semaları Renklenecek: Türkiye Şampiyonası 22-26 Eylül’de

17.09.2026 - 10:15

MHP ANAMUR’DAN EVCİLER MAHALLESİ’NE ZİYARET: VATANDAŞIN TALEPLERİ YERİNDE DİNLENDİ

04.09.2026 - 22:47
Son Makaleler

Karamanoğulları Dünyasında Anamur: Bir Yörük Hikâyesi

Akdeniz’de Bir Selçuklu Mührü: Anamur

GORA

Anemurium’dan Anamur’a (Bizans dönemi)

Anamur Neden İl Olmalı?

Antik çağlarda Anamur; (Luvi, Hitit ve Fenike Egemenliği)

Taşeli’nde Bir Köy

Roma’nın Akdeniz’deki Hafızası: Anemurium

“Emek” Söylemi, Baskı Gerçeği!

Anamur’un İçme Suyu Sorunu

Kategoriler
Asayiş&Güvenlik Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Özel Haber Sağlık Siyaset Spor Teknoloji Yaşam Yerel