Ankara Büyükşehir’in BELMEK kurslarında depremzedeler için çalışma sürdürülüyor

İlk Yayın: 7 Mart 2023 – Güncelleme: 7 Mart 2023 15:56

Yaşanan deprem felaketinin ardından tüm birimleriyle teyakkuza geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) usta öğreticiler ile kursiyerlerin koordinasyonuyla depremzede vatandaşlar için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin yaşandığı ilk günden beri yardım toplama merkezine dönüştürülen 58 BELMEK merkezi şimdi de dikiş atölyesine dönüştürüldü.

Atölyeye dönüştürülen 20 BELMEK merkezinde kursiyerler bugüne kadar eşofman takımından pijama ve iç çamaşırına kadar pek çok ihtiyaca göre dikiş yaparak, bölgelere gönderilmesini sağladı.

Son olarak ise merkezlere 12 bin metre kumaş alındı ve deprem bölgelerindeki vatandaşlara gönderilmek üzere nevresim takımları dikilmeye başlandı.

12 bin metrelik bir kumaş alınarak BELMEK’lere dağıtıldığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Meslek Edinme Şube Müdürü Haluk Erdemir, “Depremin ilk haftasından itibaren bütün kurs merkezlerimizi yardım toplama merkezlerine dönüştürdük. Kendi imkanlarımız ölçüsünde neler yapabileceğimizi düşündük ve ilk etapta kıyafet dikimi gerçekleştirdik. Usta öğreticiler ile kursiyerlerin birlikte hareket ederek diktiği yüzlerce eşofman ve pijama takımını bölgelere gönderdik. Nevresim takımı dikimine de yeni başladık. Çünkü bölgeden gelen ihtiyaçlara göre harekete geçiyoruz. İlk etapta 3 bin nevresim takımı dikimi gerçekleşecek. Yine bölgeden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda da biz bütün imkanlarımızı yaralarımızı sarana kadar seferber etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli personellerin hızla dikimini tamamlayacağı nevresim takımları paketledikten sonra depremzede vatandaşlara teslim edilecek. Deprem bölgelerinde ihtiyaçlar tamamlanana kadar talep edilen malzemelerin dikimi BELMEK tarafından yapılmaya devam edecek.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.