DEVA Partili Avşar: “Çadırın depremzedelere ne zaman ulaştırılacağı açıklanmalı”

İlk Yayın: 1 Mart 2023 – Güncelleme: 1 Mart 2023 16:02

Deprem bölgesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yönetiminde yapılan inşaatlarla ilgili konuşan DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem Avşar, “Bu konutların yapım süreci seçim malzemesi yapma uğruna hıza kurban edilecek bir konu kesinlikle değil. Tedbiri elden bırakmamamız lazım” diye konuştu.

Avşar,  barınma ihtiyacının karşılanması için başta çevre iller olmak üzere boş konut stoklarını işaret ederek, “Bu konutlara depremzede vatandaşlarımız ivedilikle yerleştirilmelidir. Kiraları da devlet üstlenmelidir” ifadelerini kullandı.

“Beton döküm süreçlerinin 7 gün boyunca titreşim almaması lazım”

Uzmanların, artçı depremlerin bir yıl sürebileceği yönünde uyarılar yaptığını söyleyen Avşar, “Yıkılan bölgelerde yapılan inşaat sürecine çok daha kapsamlı bir şekilde altyapısıyla, üstyapısıyla eğilmek gerekiyor. Örneğin bu inşaatların sağlıklı yapılması için beton döküm süreçlerinin 7 gün boyunca herhangi bir titreşim almaması lazım. Çatlaklar vesaire oluşacağını ben söylemiyorum, uzmanlar söylüyor. Bununla mücadele edecek teknolojiler, 7 günlük mukavemet sürecini 24 saate indirecek kimyasallar var. Bunlardan faydalanılması ve kamuoyunun bilgilendirilip rahatlatılması gerekiyor” dedi.

“Çadırın bütün depremzedelere ne zaman ulaştırılacağı açıklanmalı”

Avşar ayrıca deprem bölgesinde öncelikli ihtiyacın çadır ve konteyner olduğunu vurgulayarak “Çadırın, evi yıkılsın yıkılmasın bütün depremzede ailelere ne zaman ulaştırılacağı açıklanmalıdır” çağrısında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.