Kadın istihdamına “güzellik” katıyor

İlk Yayın: 7 Mart 2023 – Güncelleme: 7 Mart 2023 15:50

Kadın istihdamı, dünya genelinde tartışılan konuların başında geliyor. Kadın istihdamı oranları, ülkelerin kültürel ve gelişmişlik düzeylerine göre değişebiliyor. Kadınlar, hemen her ülkede yoğun olarak hizmet sektöründe istihdam ediliyor. Bu sektörlerin başında da güzellik merkezleri geliyor. İstanbul’daki “Sibel Kırbaş Beauty Faceand Body” de, kadın istihdamında öne çıkan güzellik merkezleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kadın istihdamına “güzellik” katan merkezde yaklaşık 70 kadın istihdam ediliyor.

Güzellik uzmanı Sibel Kırbaş, kurduğu güzellik merkezinin kadınları güzellik sektöründe eğiten ve yetiştiren “kadınlar akademisi” gibi olduğunu söyledi.

Sibel Kırbaş Beauty Faceand Body, İstanbul’un Mecidiyeköy, Kadıköy, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki güzellik merkezlerinde hizmet veriyor. Sektörde önemli bir yeri olan güzellik merkezi, 2014 yılından bu yana şube sayısını 4’e çıkardı. Güzellik merkezinin şubelerinde çok sayıda kadın istihdam ediliyor.

“Geleceğin kadınlarını yetiştirmenin öneminin farkındayız”

Sibel Kırbaş Faceand Body’in kurucusu ve güzellik uzmanı Sibel Kırbaş, Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, şubelerinde kadın istihdamını her anlamda desteklediklerini; yaklaşık 70 kadın istihdam ettiklerini söyledi. Kırbaş, “Girişimci bir kız annesi olarak geleceğin kadınlarını yetiştirmenin öneminin farkındayız” dedi.

“Merkezlerimizi bir güzellik okulu gibi görüyoruz”

Güzellik koçu Sibel Kırbaş, “Kadınlarımız iş bulmakta zorluk yaşıyor. Biz işverenler olarak kadın istihdamına sosyal sorumluluk açısından yaklaşmalıyız” ifadelerini kullandı. Güzellik sektöründe nitelikli personelin önemine işaret eden Kırbaş, şöyle devam etti:

“İstihdam ettiğimiz kadınlardan sadece hizmet almıyoruz; aynı zamanda onları yetiştiriyoruz ve sektöre hazırlıyoruz. Şubelerimizde istihdam ettiğimiz kadınlar, yeni nesil güzellik uygulamalarını öğreniyor, kendilerini geliştiriyor ve yeteneklerine göre hem bize hem de sektöre katkı sunuyorlar” sözlerini kaydetti. 

“Şubelerimiz güzellik akademisine döndü” ifadelerini vurgulayan Kırbaş, “Güzellik sektöründe kendini geliştirmek isteyen kadınlarımıza iş fırsatı sunuyoruz. Bizden ayrılsalar bile sektördeki farklı bir işletmede yetişmiş bir personel olarak istihdam edilebiliyor. Bu da bize gurur veriyor. Merkezlerimizi bir güzellik okulu gibi görüyoruz”

Yirmi yıllık güzellik koçu

Güzellik uzmanı Sibel Kırbaş, 20 yılı aşkın süredir “güzellik koçu” olarak hizmet veriyor. Kırbaş’ın öncülük ettiği güzellik merkezlerinde son teknoloji ürünü güzellik ve zayıflama cihazları kullanılıyor. Kırbaş, kişisel bakım ve güzellik prosedürlerinde büyük başarı oranına sahip olduklarını vurgulayarak, “Dört şubede yeni nesil güzellik çözümleri sunuyoruz. Kısa vadede 10 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.